El Bisbat de Lleida evita pronunciar-se sobre una possible carta rebuda del Vaticà

0
478
Pla general de l'exterior del palau episcopal del Bisbat de Lleida. Imatge del 15 de desembre del 2017. (Horitzontal)

El Bisbat de Lleida, arran de la petició feta per alguns mitjans de comunicació, entre ells l’ACN, perquè es pronunciés sobre les afirmacions que han fet aquest dimarts al matí alguns alcaldes d’Osca, ha emès un breu comunicat telefònic en què ha evitat pronunciar-se sobre si el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha rebut o no i, en cas afirmatiu, quin és el contingut, d’una possible carta enviada pel Vaticà. Aquest dimarts al matí, tres alcaldes d’Osca han fet públic que van enviar una carta al Vaticà demanant que s’exigís al bisbe de Lleida sortir del Consorci i que el Vaticà, asseguren, els ha respost tant a ells com al bisbe de Lleida. Segons el comunicat, el Bisbat de Lleida “no vol entrar en polèmiques amb ningú” i recorda que el litigi per les 111 obres d’art que reclama el Bisbat de Barbastre-Montsó està en procés de judici civil.
Els alcaldes de Berbegal, Peralta de Alcofea y Villanueva de Sijena (Osca) han explicat que van demanar al Vaticà que exigís al Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, sortir del Consorci del Museu de Lleida per permetre exposar al Museu l’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya Contemporània’ ja que, entre d’altres, al·legaven, s’enaltia dos terroristes xilens condemnats per posar una bomba a la Basílica del Pilar de Saragossa i ferir una dona que estava resant. També han afegit que la sortida del Bisbat de Lleida del Consorci, implicaria el final del litigi per les 111 obres d’art que li reclama Osca, perquè, diuen, “el bisbe de Lleida ja ha dit que vol tornar les peces però que no ho pot fer perquè el Consorci no li permet”.

Segons el comunicat telefònic tramès pel Bisbat de Lleida, “en relació a la roda de premsa celebrada avui a Osca i davant la sol·licitud d’informació per part dels mitjans de comunicació, aquest Bisbat no vol entrar en polèmiques amb ningú. Només comunicar que en aquest llarg període de relacions entre els bisbats que volem buscar el bé comú, s’han dut a terme multitud de consultes entre les diferents autoritats eclesiàstiques, com la produïda darrerament”. “Esperant davant la petició de certs aclariments, respostes que indiquin el camí a seguir, recordem que en aquest moment estem en un període d’apertura de judici civil i esperem futures resolucions dels tribunals”, ha conclòs el comunicat.

FER UN COMENTARI