El Banc dels Aliments i JCA Cinemes organitzen sessions de cinema solidàries el proper 2 de juny

Oferiran packs de crispetes i beguda a canvi d’un lot d’almenys dos aliments bàsics a les sessions de tarda-nit del proper dissabte 2 de juny

0
401

El proper dissabte 2 de juny tindran lloc les sessions de cinema solidàries organitzades per El Banc dels Aliments i JCA Cinemes. Aquesta iniciativa es planteja com una forma fantàstica de gaudir de la màgia del cinema i practicar la solidaritat. Els i les assistents a les sessions programades de 16h a 22h obtindran un pack de beguda i crispetes a canvi d’un lot d’aliments bàsics, format almenys per dos productes. Els aliments més adients per a la donació són l’oli, la llet, el llegum cuit i les conserves, ja que aporten un alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya “La fam no fa vacances”, engegada per El Banc dels Aliments amb l’objectiu de recollir aliments bàsics per tal que les persones en risc de precarietat alimentària rebin aquesta ajuda durant l’estiu. Apunten que actualment més d’un 20% de la població catalana es situa per sota del llindar de la pobresa i que creix la demanda per part de les entitats.

Aquest fet fa que el Banc dels Aliments hagi d’incrementar les tones distribuïdes i, per aquesta raó, fan una nova crida a la societat catalana per recollir aliments de primera necessitat. Aquest iniciativa pretén atreure la col·laboració i mobilització de la ciutadania contra la precarietat a la societat. L’organització d’actes i activitats durant els mesos de maig i juny permeten recol·lectar aliments bàsics com oli, llet, llegums cuits i conserves per abastir els magatzems de les entitats d’ajuda social per tal que aquestes facin arribar als beneficiaris durant els mesos d’estiu.

La fundació anima a totes les entitats socials a col·laborar en aquesta campanya organitzant activitats de recollida d’aliments per associacions concretes omplint el següent formulari. Des del Banc dels Aliments contactaran amb els sol·licitants per informar de les entitats més properes, alhora que aconsellaran sobre la organització de diferents iniciatives.

Aquests són alguns exemples de diferents accions d’ajuda possibles que les entitats poden dur segons el camp en el que operen:

  1. Els clubs esportius, amb descomptes a l’entrada d’un partit a canvi de l’aportació d’aliments bàsics.
  2. Les empreses, amb recollides d’aliments entre els treballadors.
  3. Les associacions culturals, oferint descomptes a l’entrada de concerts, recitals i actes a canvi d’aliments bàsics.
  4. Els centres educatius, amb l’organització de festes de fi de curs solidàries.

Les pròpies entitats organitzadores seran les encarregades de recollir, classificar i entregar els aliments als seus beneficiaris. Els organitzadors són els qui contactaran directament amb l’entitat per a definir la manera, la data i la logística més òptimes per entregar els aliments a cada entitat. Finalment, caldria informar al Banc dels Aliments de la demarcació pertinent sobre la quantitat d’aliments recollida per tal de tenir-ne un control i garantir-ne la justa distribució.

FER UN COMENTARI