El Banc d’Aliments fa una crida per augmentar el nombre de voluntaris a Tortosa

Quan falten tres setmanes per a la cita només hi ha una quarta part d'inscrits dels 1.300 voluntaris que es necessiten a l'Ebre per participar en la recollida

0
542

El Banc dels Aliments ha fet aquest matí una crida a la ciutadania ebrenca per trobar voluntaris per a la 10a edició del Gran Recapte. Aquesta gran fita solidària tindrà lloc el 30 de novembre i 1 de desembre. Al conjunt de les Terres de l’Ebre se’n necessiten uns 1.300, dels quals 700 corresponen a la ciutat de Tortosa. La regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, i el portaveu del Banc d’Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, han avançat avui els detalls de la pròxima recollida d’aliments.
Ologaray ha exposat que a menys de tres setmanes del Gran Recapte encara falten molts voluntaris a les Terres de l’Ebre. “Dedicant només unes hores ajudareu molta gent”, ha apuntat. Per això ha apel·lat la ciutadania a inscriure’s trucant al 977 441 364 de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h o a través de la web www.granrecapte.com.
El portaveu ha recordat que, durant el 2017, a les Terres de l’Ebre el Banc d’Aliments va repartir més de 500.000 quilos de menjar, el que suposa 85 quilos per persona i any, lluny dels 400 que es consideren necessaris per a una dieta equilibrada.
Ologaray ha incidit en que cal “integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió, si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure”, ja que aquestes famílies “només se’n sortiran quan siguem capaços d’incorporar-les plenament a la societat”, ha afirmat.
Per la seua part, Viña ha agraït a les entitats i voluntaris de la ciutat que participaran activament en el Gran Recapte, bé sigui fent de voluntaris o aportant aliments. A més, ha destacat que Tortosa és una “ciutat solidària”, com demostra al llarg de l’any en accions com aquesta.
El Banc d’Aliments recorda que la crida va especialment adreçada a aliments de primera necessitat, com ara llet, oli o conserves de verdures o de peix.
Com a novetat d’enguany, en aquesta dècima edició es durà a terme un projecte amb els alumnes de 6è de primària de l’escola del Temple de Tortosa, que a més de participar activament com a voluntaris del Gran Recapte (acompanyats pels mestres) visitaran el procés de distribució d’aquests aliments a les famílies més necessitades de la ciutat i seran partíceps d’una realitat que molts desconeixen.
El Gran Recapte és organitzat pel Banc d’Aliments, l’Ajuntament de Tortosa, Càritas Tortosa, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta i Protecció Civil.

FER UN COMENTARI