Dos joves detinguts per “amenaces” i “injúries” a les forces policials estatals

La policia espanyola va detenir el passat 31 d'octubre, dos nois, Camarles i Deltebre, per diverses publicacions i comentaris a les xarxes socials

0
1116
Agents de la policia espanyola van detenir, el passat 31 d’octubre, un jove de Camarles i un altre del Deltebre (Baix Ebre) per suposades “amenaces” i “injúries” contra els membres dels cossos i forces de seguretat estatals desplegats a Catalunya durant la jornada de l’1-O. Ara un comunicat explica que els nois van efectuar “contínues publicacions i comentaris a les xarxes socials amb els quals incitaven a l’odi i la discriminació” d’aquests efectius arran dels episodis de repressió policial viscuts durant el referèndum del passat 1-O. Després de la investigació, en la qual es van recollir comentaris com “no mereixeu viure, ‘putos’ guàrdia civils i nacionals” o bé d’altres que deien que s’haurien de cremar les seves casernes, es va identificar als dos presumptes autors a través dels seus perfils i el passat 31 d’octubre es va procedir a la seva detenció.

El jove detingut a Camarles, Dani, ha explicat en declaracions a ACN que els comentaris els va fer a diversos vídeos publicats a Facebook sobre les càrregues policials durant la jornada de l’1-O. El jove reconeix que va posar insults i comentaris com que “algun dia ho pagarien car” en un vídeo on es veia com estiraven a una noia, a una escola de Barcelona. També va intervenir en un post de l’altre noi de Deltebre detingut que, després de veure efectius de la Guàrdia Civil i la policia espanyola per la població, hauria dit que eren assassins a sou. Aquests continguts van ser suficients, relata, perquè poc després algú li va enviar un missatge privat i es va identificar com a policia epsnyol, el qual el va denunciar. “Em va dir que prendria accions legals contra mi perquè havia posat en perill la seva dona i la seva filla”, explica el Dani, que li va contestar que “no havia posat la vida de ningú en perill” i que “allò eren expressions d’impotència i ràbia que havien creat”, relata.

Tres setmanes després d’aquesta conversa, agents de la comissaria de Tortosa de la policia espanyola es presentaven a la porta de casa seva a Camarles per detenir-lo, el passat 31 d’octubre cap a les nou del matí. El noi va ser traslladat a les dependències policials, on es va negar a declarar i no va ser alliberat fins passades les tres de la tarda. Segons la seva advocada, la competència de la detenció en aquest cas no era de la policia espanyola, sinó que correspondria als Mossos. Des de llavors, Dani ha de comparèixer setmanalment al jutjat i es troba pendent de citació per suposades amenaces als cossos de seguretat i presumpte delicte d’incitació a l’odi.

FER UN COMENTARI