Diputats aragonesos visiten els béns de Sixena “retinguts” a museus de Catalunya

Sol·licitaran a Forcadell comparèixer al Parlament per explicar "amb respecte però contundència" que consideren "inadmissible" l'incompliment judicial

0
1282
DiverNadal Cunit 2018 728×90
Quatre dels sis diputats del grup parlamentari aragonès a les Corts de l’Aragó han visitat aquest dimarts al matí el Museu de Lleida per conèixer de primera mà els béns de Sixena “retinguts” a Catalunya, tal com ha explicat la portaveu adjunta del grup, Maria Herrero. La direcció del Museu de Lleida no ha deixat entrar els periodistes. Els Mossos s’han personat al lloc i han marxat moments després. Està previst que els diputats aragonesos es reuneixin a les 13h a Barcelona amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per sol·licitar-li formalment una compareixença del grup aragonès al Parlament de Catalunya. L’objectiu és “donar un pas més i explicar en persona, amb respecte però amb contundència, que ens sembla inadmissible i incomprensible la situació a què hem arribat, en què no es compleixen les sentències i que no es torna a l’Aragó allò que la justícia ha declarat que és de l’Aragó”.
Està previst que a Barcelona s’uneixi als quatre diputats el portaveu del grup i president del partit aragonès, Arturo Aliaga. Després de la reunió amb Forcadell tenen previst registrar la sol·licitud de compareixença i, posteriorment, cap a les 14h, visitar l’arxiu de la Corona de l’Aragó i a les 16.30h visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

FER UN COMENTARI