La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els consells comarcals, impulsa un any més els Plans d’Ocupació Comarcals amb l’objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals han signat aquest matí els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d’atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els consells comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per executar. Cadascun d’aquests plans d’ocupació tindrà una durada de 6 mesos, prorrogables a 6 mesos més.

Els Plans d’Ocupació Comarcals 2018 realitzaran millores en 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació). El pressupost que la Diputació destina enguany per a la realització dels 10 plans és de 559.959,97 euros, que inclouen la contractació dels treballadors, l’adquisició dels EPI’s i d’altres despeses de funcionament.

Els beneficiaris dels plans d’ocupació comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Des que es van iniciar els Plans d’Ocupació Comarcals, l’any 2013, la Diputació ha contractat 311 persones que es trobaven a l’atur i ha realitzat actuacions en el 94,74% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s’hi han realitzat mitjançant aquests plans.

A la signatura del conveni dels Plans d’Ocupació Comarcals que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Diputació hi han estat presents el president de la Diputació, Josep Poblet; el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza; la presidenta del Baix Penedès, Eva Maria Serramià; la del Montsià, Carme Navarro; el del Priorat, Jordi Sabaté; la de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, i la vicepresidenta primera del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Marta Blanch. A l’acte també hi ha assistit el diputat delegat de Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs, així com els diputats Joan Olivella, Mateu Montserrat i Álvaro Gisbert.

La Diputació de Tarragona promou accions corporatives de foment de l’ocupació mitjançant l’execució de plans d’ocupació destinats a millorar les condicions individuals i professionals de les persones treballadores. Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen dins del Pla de Foment de l’Ocupació de la Diputació de Tarragona que també inclou altres plans d’ocupació com els corporatius, els dels parcs naturals i els destinats a necessitats concretes.

Al Baix Camp es preveuen realitzar tasques de manteniment a la xarxa de camins senyalitzada turísticament pel Consell Comarcal. A més, també es treballarà en el desbrossament de camins de 26 municipis de la comarca, millorant-ne la seguretat, i facilitant el pas dels senderistes, la prevenció d’incendis i el manteniment de la senyalització. El Pla d’Ocupació del Baix Ebre contempla la neteja i desbrossament de camins (Via Verda i GR 92) per tal de millorar-ne la seguretat i facilitar-ne pas, a més de realitzar tasques en el manteniment i la reparació de les senyals, les tanques de fusta de protecció, la poda dels arbres i la reparació del ferm. Les actuacions previstes per aquest pla d’ocupació es duran a terme als municipis de Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta, Benifallet, l’Aldea, Camarles, Deltebre, l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. I al Tarragonès es contemplen actuacions de neteja d’espais naturals amb un alt risc d’incendi, podant i eliminant elements combustibles. En concret, el pla d’enguany realitzarà actuacions a Salomó, el Catllar, la Riera de Gaià, la Secuita, els Pallaresos i Altafulla.

FER UN COMENTARI