Detingut dos cops per fer-se passar per inspector de treball

L’home havia treballat pel Ministeri i la Generalitat i tenia alts coneixements en aquest camp

0
531
FarmaciaBanyeres_728x90
Els Mossos han detingut dues vegades en només deu dies a Barcelona un home de 64 anys per fer-se passar per un inspector de treball davant els responsables de diversos establiments i oferir la possibilitat de retirar les sancions a canvi de diners en efectiu. El detingut es troba actualment jubilat i havia sigut inspector de Treball i Seguretat Social del Ministeri i inspector de Treball de la Generalitat. Aprofitant aquests coneixements, el detingut s’adreçava als establiments on els responsables eren estrangers i aprofitava que eren estrangers amb manca d’informació sobre la legislació vigent. Els feia falses inspeccions de treball, reclamant-los documentació del local i dels treballadors i simulava tramitar una sanció que poc després oferia passar per alt a canvi de diners.
El detingut va aprofitar la seva alta formació en aquest camp, ja que també és autor de diversos llibres de dret i doctoral en aquesta matèria, fet que l’ajudava a generar confiança amb les víctimes i fer aquest tracte amb les víctimes, que hi accedien per desconeixement.

L’exinspector va quedar en llibertat després de ser detingut però al cap d’uns dies, al 4 de març, el van tornar arrestar pels mateixos fets en un altre establiment i va tornar a quedar en llibertat. Les dues detencions es van poder realitzar amb rapidesa, ja que les víctimes van avisar al telèfon d’emergències.

Els investigadors li van imputar un total de 16 delictes d’usurpació de les funcions públiques, vuit delictes d’estafa, dos més en grau de temptativa, i nou delictes de falsificació de document públic.

FER UN COMENTARI