Desmantellada una organització dedicada a la comercialització d’electricitat

El frau supera els 74 milions d'euros i s'han detingut 14 persones relacionades, algunes de les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona

0
2367
La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització que es dedicava a la comercialització d’electricitat. Els agents han detingut 14 persones a les demarcacions de Barcelona, Girona, i Tarragona i també a les províncies de Madrid, Alacant i València, en el marc de l’operació ‘Ámbar’, dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional. Els detinguts són acusats de presumptes delictes d’estafa que superen els 60 milions d’euros a les empreses generadores d’electricitat, així com d’un presumpte delicte a la Hisenda Pública de més de 14 milions d’euros.

L’organització criminal es dedicava a la interposició d’empreses instrumentals en la comercialització d’energia elèctrica, deixant d’abonar els serveis proporcionats per l’operador del sistema i els distribuïdors del mercat elèctric. S’han identificat fins a deu comercialitzadores elèctriques instrumentalitzades per l’organització i s’han detectat tres noves comercialitzadores elèctriques creades per l’organització amb la finalitat de substituir aquelles que es trobaven inhabilitades, perpetuant d’aquesta forma la comissió del frau.

Aquesta substitució d’unes comercialitzadores per unes altres conforma el nucli principal del ‘modus operandi’ utilitzat per generar el deute dins del sistema elèctric de l’Estat. Alhora s’estan investigant les diferents operatives de blanqueig de capitals dissenyades per ocultar l’origen delictiu dels fons obtinguts, detectant el flux monetari existent entre les comercialitzadores fraudulentes i un conglomerat d’empreses vinculades a l’organització criminal.

FER UN COMENTARI