Descobriu la moda inspirada en els Gegants de Lleida

La Casa dels Gegants exposa aquest mes de maig “Disseny Vestits Gegants”

0
689
Karting Comarruga 728×90

La tinent d’alcalde Montse Parra assisteix a l’obertura de “Disseny Vestits Gegants” en aquest espai, que cada any acull per la Festa Major una mostra divulgativa de cultura popular

La Casa dels Gegants exposa aquest mes de maig “Disseny Vestits Gegants”, una col·lecció de moda inspirada en els Gegants de Lleida. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, assisteix aquesta tarda a l’obertura de la mostra, que ha organitzat l’IES Guindàvols, els Amics dels Gegants i Lo Marraco i la Casa dels Gegants –Ajuntament de Lleida-. Cada any, aquest espai municipal acull una exposició que pretén donar a conèixer elements de la cultura popular.

L’any passat, els Amics dels Gegants de Lleida i lo Marraco van proposar fer aquesta exposició amb la voluntat d’apropar els joves a la cultura popular de Lleida, i especialment als Gegants. Des de l’Institut Guindàvols van acollir el projecte amb il·lusió, amb els alumnes de 1r curs de Cicle Formatiu de Grau Superior de Patronatge i Moda. Els alumnes van visitar la Casa dels Gegants, van fer recerca per conèixer la seva historia i l’evolució des dels seus orígens. A partir d’aquí, cada alumne ha inspirat la seva col·lecció en diferents elements: els teixits i els estampats, els ornaments i els accessoris, la mateixa estructura de fusta que subjecta el gegant, algun personatge en concret, com per exemple Jaume I el Conqueridor, etc. Un cop dissenyades les col·leccions, els alumnes han fet les il·lustracions en diferents tècniques i estils que es poden veure a l’exposició. Dels dissenys creats pels alumnes se n’ha confeccionat un inspirat en els Gegants Xinesos per donar a conèixer la feina desenvolupada a l’Institut Guindàvols. El públic que visiti l’exposició pot observar el procés de creació d’un vestit, des del disseny, el patró o el prototipus amb glasseta, fins a la confecció del vestit final.

La Casa dels Gegants està ubicada a l’Avinguda de Blondel, 64 (Regidoria de Cultura).

FER UN COMENTARI