Desbrossada en més de 1.000 metres de llera d’un torrent que transcorre per tres municipis del Baix Penedès

L’actuació consisteix en retirar la vegetació invasora que suposa un obstacle a la circulació de l’aigua, així com el tractament posterior per evitar-ne el seu creixement

0
453
Imatge del Torrent de Sant Marc. (ACA)
DiverNadal Cunit 2018 728×90

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està fent diverses actuacions en el torrent de Sant Marc (afluent de la riera de la Bisbal), destinades a retirar la vegetació que hi ha a la llera i garantir així la circulació de l’aigua. S’està actuant dins dels termes municipals de Santa Oliva, la Bisbal i Llorenç del Penedès, en un tram fora de zona urbana amb una extensió de prop de 1.100 metres i una superfície aproximada d’11.000 metres quadrats.

En aquest sector del torrent, concretament entre el camí del Papiolet a Llorenç del Penedès i el vial exterior del circuit de proves d’Idiada, s’ha constatat una excessiva presència de vegetació invasora (principalment canya americana), que suposava un obstacle a la lliure circulació de l’aigua.

Els treballs, per tant, s’estan concentrant en retirar la canya americana i aplicar un tractament posterior per evitar el creixement d’aquesta espècie, tot afavorint la proliferació d’espècies vegetals autòctones. Així, un cop finalitzats els treballs, es minimitzarà el risc de desbordaments en cas d’avingudes.

FER UN COMENTARI