Denuncien una agressió homòfoba contra un jove a Salou

L’Observatori contra l’Homofòbia condemna els fets i subratlla la importància de denunciar

0
579
Karting Comarruga 728×90
L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha condemnat l’agressió verbal que va patir aquest dilluns un jove gai de 28 anys a Salou (Tarragonès). El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat que la víctima va ser increpada per dos joves mentre passejava tot sol pel carrer Terol de Salou per reunir-se amb uns altres amics. Segons Rodríguez, l’agressió verbal es va produir després que els joves van xiular i llençar petons a la víctima, que es va girar i va gravar un vídeo on es poden captar els insults i identificar visualment a un dels agressors. Finalment, els joves van fugir un cop la víctima va trucar a la policia local. Posteriorment, el noi es va adreçar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per presentar denúncia.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets i ha manifestat que “davant d’aquest tipus de violència homòfoba és molt important denunciar com s’ha fet en aquest cas” i no restar-li importància.

Després de parlar amb la víctima i expressar-li el seu total suport, Rodríguez ha denunciat “la manca d’informació per part de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Salou” per “no saber que es podia formalitzar una denúncia mitjançant la Llei 11/2014”.

Per aquest motiu, l’entitat ha reiterat la necessitat “d’implementar i fer efectiva la Llei 11/2014” perquè “les denúncies tinguin un itinerari perfectament coordinat i els agressors siguin sancionats i es repari a les víctimes”.

En aquest sentit, Rodríguez ha manifestat que “no pot ser que tots tinguem un amic gai a qui han insultat per la seva orientació sexual, però no es conegui a cap agressor sancionat”.

FER UN COMENTARI