Denuncien administrativament cinc persones per abocar il·legalment residus sòlids

Els Mossos mantenen un dispositiu a la zona per evitar els abocaments il·legals de residus urbans i perillosos pel medi ambient

0
425

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial del Camp de Tarragona han denunciat durant els darrers dos mesos quatre homes i una dona, d’entre 25 i 57 anys, quatre d’ells de nacionalitat espanyola i una marroquina, amb domicili a Salou, Reus, Almeria, Igualada i Tarragona, per realitzar abocaments il·legals.

Aquestes denúncies s’han interposat en el marc d’un dispositiu que es va iniciar el passat mes de març de 2018 per part de la Unitat Regional de Medi Ambient. Agents d’aquesta unitat havien detectat amb anterioritat gran quantitat de residus acumulats en dipòsits irregulars localitzats a la part posterior del barri de la Floresta i al Polígon Comercial Les Gavarres de Tarragona.

Els agents van obrir diligències i van establir un dispositiu amb diverses mesures per identificar els autors dels abocaments. Per les característiques de la infracció, els agents van informar a l’Ajuntament de Tarragona per valorar la implementació de mesures per limitar l’accés a la zona.

Durant els mesos que s’ha estat portant a terme el dispositiu amb patrullatge a la zona i vigilància amb agents de paisà, els mossos han enxampat cinc persones fent abocaments il·legals. D’aquestes, tres persones estaven fent abocaments de runa i les altres dues estaven llençant màquines recreatives. En aquest sentit, els agents han pogut contrastar que a la zona s’ha arribat a abocar tot tipus d’objectes, fins i tot un patinet de platja.

En tots els casos, els agents van aixecar acta i ho van tramitar a l’Ajuntament per residus sòlids urbans i en cas de localitzar residus perillosos es tramitaria a l’Agència de Residus de Catalunya.

El dispositiu de residus a la zona que estan portant a terme els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient no ha finalitzat i es continuen fent gestions i investigant la procedència dels residus.

FER UN COMENTARI