Denuncien a l’Ajuntament de Tarragona per una incompatibilitat de càrrecs al Port

Foc creuat entre el govern de Tarragona i la CUP per una suposada incompatibilitat de càrrecs vinculats al port

0
1225
 Una suposada incompatibilitat de càrrecs ha desencadenat un foc creuat entre l’equip de govern a l’Ajuntament de Tarragona i el grup municipal de la CUP, a l’oposició. Una denúncia contra els regidors Pau Pérez (PSC) i José Luis Martín (PP) -també primer tinent d’alcalde- que els cupaires van presentar a la Guàrdia Civil i que ja es troba en mans de Fiscalia, qüestionant certes “irregularitats”, han encès l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que ha ratificat la seva plena confiança en ells. Segons la CUP, la incompatibilitat radica en què Pérez i Martín van compaginar al mateix temps càrrecs privats a la societat Nàutic Tarragona SA, que gestiona el port esportiu, i com a membres del consell d’administració de l’Autoritat Portuària -en representació de l’Ajuntament. Mentre la CUP veu “indicis de favoritisme”, el batlle i els dos regidors han sortit a la palestra, negant que hi hagi tal incompatibilitat, i han amenaçat la CUP d’emprendre accions legals per calúmnies. “Passarà, i passarà gros”, ha etzibat Ballesteros.
La CUP veu “indicis” d’incompatibilitat de càrrecs” i “favoritisme” vers l’empresa que explota el port esportiu mentre l’Ajuntament té plena confiança en Pau Pérez i José Luis Martín. El foc creuat s’ha fet públic aquest dimecres quan la formació cupaire, i poc després l’alcalde i els dos regidors, han exposat el seu posicionament a la mateixa sala de premsa de l’Ajuntament de Tarragona. “Davant les barbaritats hem volgut donar la cara”, ha afirmat l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

La CUP insisteix que mai ha donat per fetes les irregularitats i que en tot cas es limita a exposar la documentació a la qual ha tingut accés. Segons la CUP, basant-se en l’article 178.2 de la LOREG, hi ha incompatibilitat de càrrecs quan Pau Pérez, gerent a la societat Nàutic durant 17 anys, va ser nomenat membre del consell d’administració de l’Autoritat Portuària del 2011 al 2016. A part va rebre una indemnització de 105.000 euros de l’empresa, quan va deixar la gerència.

A més, es dóna el fet que l’Autoritat Portuària té el 35% del capital de Nàutic Tarragona SA. Per la seva banda, José Luis Martín, primer tinent d’alcalde a Tarragona, va ser designat, el juny del 2016 representant a l’Autoritat Portuària, en substitució de Pau Pérez, després d’entrar a l’equip de govern -pel pacte entre PP-PSC-UDC-, i durant uns mesos va continuar de secretari de l’empresa Nàutic –va plegar al novembre d’aquest càrrec, que ocupava des del desembre del 1998.

La CUP va més enllà i creu que es podria incórrer en delictes penals, un extrem, però que haurà d’investigar la Fiscalia, que hauria d’esclarir si la denúncia prospera o queda arxivada. Els dos regidors denunciats han negat les acusacions, asseguren que la llei els avala, i que sempre han separat l’activitat pública de la privada. “Van ser dos anys i mig de compaginació -del setembre del 2011 a març del 2014-, però no hi ha incompatibilitat”, ha dit Pérez. “Són imputacions falses”, ha afegit Martín.

L’alcalde carrega contra la CUP: “Ja n’hi ha prou”

“Ja n’hi ha prou, ja n’hi ha prou d’una punyetera vegada, de fer de la política un espectacle barroer, una sospita permanent i d’utilitzar la justícia per fer política; si no saben fer-ho d’una altra manera, que n’aprenguin”, ha sentenciat l’alcalde, només començar la seva compareixença. El batlle s’ha ratificat en la seva plena confiança en l'”honestedat”, voluntat de servei públic i trajectòria” dels dos regidors. Ballesteros també ha retret a Laia Estrada (CUP) que “doni lliçons d’ètica l’única regidora que ha estat condemnada, té nassos…”.

“Això se’ls acabarà girant en contra”, ha declarat l’alcalde, que també ha titllat la “tropa” dels cupaires d’incoherents quan s'”obsessionen” en “utilitzar les forces de seguretat espanyoles, les lleis espanyoles i la justícia espanyola. quan estan tot el dia cridant a desobeir-les”.

La CUP ha respost que no admetran que l’alcalde “els digui què han i què no han de fer” i han aprofitat per avisar que contínuament els arriben denúncies de ciutadans -anònims o no- que els posen en alerta de fets investigables d’un ajuntament on ells volen “fer net”.

FER UN COMENTARI