Denunciats set membres per boicotejar l’obertura d’una mesquita a Nou Barris

El ministeri públic els acusa d'un delicte d'incitació a l'odi i coaccions

0
295
La Fiscalia ha portat al jutjat una denúncia per un presumpte delicte de coaccions i d’incitació a l’odi i a la discriminació contra un grup de set membres de Democracia Nacional per boicotejar, des del mes de març de l’any passat fins ara, l’obertura d’una mesquita a Nou Barris amb el llançament de pintura vermella, obstruint els panys del local amb silicona o la col·locació d’embotits a la porta, entre d’altres. A banda, haurien enganxat diversos adhesius amb missatges com ‘Mesquita no’, ‘Aquesta és la nostra terra i la defensarem’, ‘Espanya cristiana no musulmana’ i ‘Avui com ahir Espanya no es rendeix, entre molts altres’.
Segons la Fiscalia, el grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita, situada al carrer Japó número 28, per “manipular políticament i exaltar” els seus participants amb el “ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzades contra els musulmans en general” i “acoquinar” la comunitat musulmana perquè no obrís el centre de culte, de manera que s’hagués impedit als membres de la comunitat “el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa”.

D’altra banda, el ministeri públic també apunta a la branca juvenil de Democracia Nacional per difondre “de firma massiva i indiscrimada” continguts de rebuig contra els musulmans a través de perfils oberts a tothom de les xarxes socials com Facebook, Twitter i aplicacions com IVOOX. Tot plegat, conclou la Fiscalia, amb l’objectiu de “despertar entre la població sentiments d’odi, hostilitat i discriminació” contra la comunitat musulmana.

Així mateix, la Fiscalia sol·licita que els membres de Democràcia Nacional declarin com a investigats i que el vicepresident de la Comunitat Islàmica de Nous Barris i l’imam de la mesquita, que van presentar la denúncia, ho facin com a testimonis, junt amb el president de l’Associació de Veïns de la Prosperitat.

FER UN COMENTARI