Deltebre té tot a punt per a l’inici de la seva festa Major

El lema d'aquesta celebració d'enguany és “en garbo i salero”

0
462

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat el programa d’actes de la Festa Major que enguany començarà el proper dia 11 d’agost i finalitzarà el diumenge 20 sota el lema “en garbo i salero”. A més de les tradicionals tardes de bous i nits de ball, el programa preveu moltes activitats amb l’objectiu d’arribar a totes les edats i públics.

D’aquesta manera, i per segon any consecutiu, es celebrà la baixada “d’autoslocos” després de l’èxit de participació de l’any anterior, així com també el concurs d’arrossos, el concurs d’Instagram, els correbars, les tardes temàtiques a la plaça de bous i el Gran Prix. Com a novetat, enguany el pont Lo Passador es transformarà en un tobogan aquàtic gegant.

A banda de les accions esmentades anteriorment, els bous continuaran sent un dels pilars de la Festa Major de Deltebre. En concret, es realitzaran 2 bous capllaçats, 4 bous embolats i 7 tardes de bous a càrrec de prestigioses ramaderies del territori nacional. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat la “voluntat i compromís de treballar per la defensa de les tradicions del territori i del nostre municipi com són el cas dels bous”.

Pel que fa a les nits de ball, hi haurà 5 nits de ball amb orquestra a més de la nit dels quintos i quintes del 1999, la Festa Partinando i el tradicional teatre a càrrec de la Companyia Delta Teatre que representarà l’obra “La prova de l’Ou”. Al mateix temps, i també per als més joves, i entre d’altes, s’ha programat l’onzena edició de la Megariu Party, la 3a Nit Jove i actes especials per als quintos i quintes, en el marc de la seva diada, com pot ser el cas d’una cursa d’orientació i el sopar popular.

El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha manifestat que “amb totes aquestes activitats volem donar obertura a les festes majors a tota la ciutadania i oferir un ampli ventall d’activitats que permetin complementar el tradicional eix vertebrador de la Festa Major: els bous i el ball”.

Serra també ha aprofitat per donar “les gràcies a la comissió de festes i a la comissió de bous per la seva implicació desinteressada i per haver participat activament en la confecció d’aquest nou programa de festes, així com també a les entitats i associacions del municipi”.

Pel que fa al pregó i la proclamació de les pubilles, que es realitzarà el dissabte 12 d’agost, enguany el pregoner de la Festa Major serà el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Josep Rull i Andreu. La Festa Major es complementarà amb la Diada de la Dona i la Diada de la Gent Gran, així com amb els actes tradicionals que coincideixen amb la festivitat dels patrons: la Mare de Déu de l’Assumpció i Sant Roc.

FER UN COMENTARI