Cunit acull la primera marató de donants de sang

Després de la bona experiència d’anys anteriors és torna a engegar aquesta marató solidària però en aquesta ocasió a Cunit  

0
196
DiverNadal Cunit 2018 728×90

El proper dijous 22 de març, Cunit celebrarà la primera Marató de Donants de Sang, després de la bona experiència d’anys anteriors en jornades de característiques similars.

Ahir al matí s’ha presentat aquesta jornada en una Roda de Premsa que ha ofert el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Cunit representats per la Doctora Virginia Callao, directora territorial del BST de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i per Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit, que ha estat acompanyada Jaume Casañas, regidor d’Ensenyament. També han participat els directors del CFA Dolors Paul i de l’Ins Ernest Lluch i Martin, Ramón Paraiso i Marc Blanco, respectivament. Dues alumnes de l’INS han explicat les seves experiències sobre com han estat treballant en aquest projecte des del centre. Per part del Banc de Sang i Teixits, la presentació també ha comptat amb el president de l’Associació de Donants del Baix Penedès, Pep Bargalló.

“La teva sang la teva vida”
Sota el lema “La teva sang la meva vida” es celebrarà aquesta Marató des de les 9 del matí fins les 9 de la nit, a les instal·lacions del Complex Cultural de Cunit (Biblioteca Marta Mata i Centre de Formació d’Adults Dolors Paul).

Està organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cunit  i, com en ocasions anteriors, de l’Ins Ernest Lluch i Martin i del CFA Dolors Paul. L’alumnat de tots dos centres tenen un paper molt actiu i participen en aquest esdeveniment amb activitats de tot tipus, des de la creació de la imatge de la campanya, elaborant materials per a la Marató, dinamitzant la jornada i fent tasques de suport el dia de la Marató en el servei de Bebeteca, tallers, entre d’altres. Els alumnes de l’Ins també han creat material audiovisual per a ajudar a difondre la Marató.

Tot plegat per a animar a la ciutadania a donar sang i per transmetre la importància d’aquest gest.

La donació és una acció solidària i altruista del tot imprescindible per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, diàriament es necessiten 1.000 donacions. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que sigui major d’edat.

A la Marató es desplaçaran un equip sanitari d’entre 20 i 25 persones entre metges, infermers i promotors. Pel matí hi haurà 12 camilles i per la tarda s’ha previst incrementar el nombre a 15.

FER UN COMENTARI