Cs Reus defensa que la retirada de la pancarta partidista de l’Ajuntament no és un delicte

El portaveu, Juan Carlos Sánchez, explica que, per a Cs, “la jutge només es refereix a les amenaces contra l'alcalde quan en la seva interlocutòria diu que arxiva la denúncia per no haver-se pogut identificar els seus autors” tot i ser fets constitutius de delicte

0
350

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha manifestat avui que “és lògic que la jutge hagi arxivat la denúncia” que l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va presentar pel succeït el passat 10 d’agost. En aquesta data, Ciutadans va retirar la pancarta partidista de “Llibertat presos polítics” de la façana de l’Ajuntament de Reus i, posteriorment, es va produir una discussió a la plaça, en la qual “l’alcalde suposadament va rebre amenaces d’una persona totalment aliena a Cs”. “Aquest va ser l’únic delicte que per a nosaltres es va produir aquell dia a les portes del consistori i, com no han pogut identificar el seu autor, la jutge ha arxivat la denúncia conjunta de l’alcalde”, ha explicat el portaveu.

Segons ha volgut deixar clar Sànchez, “tant els Mossos com la jutge van incoar diligències prèvies solament per les amenaces al sr. Pellicer, i no per la retirada de la pancarta”. El portaveu de la formació taronja ha argumentat que, de fet, els dos regidors de Cs presents aquell dia van anar a declarar davant els Mossos i “vam explicar que no coneixíem a la persona o persones que suposadament van amenaçar l’alcalde, i pel que es veu ningú més ha pogut identificar-les. Per això s’ha arxivat la denúncia”, ha continuat.

I ha recordat que el cap de la Guàrdia Urbana de Reus “va estar present durant tots els fets i hagués pogut identificar a qui volgués”, de manera que “és sorprenent que l’alcalde es posi les mans al cap per la no identificació de ningú dels presents que hagués pogut cometre un delicte”. A més, ha criticat que, en el seu article enviat a la premsa, Pellicer “ho barregi tot i doni a entendre que les persones que van despenjar la pancarta i que el van amenaçar van ser les mateixes, perquè no és així i sap que està mentint”.

El portaveu municipal de Cs ha assegurat que “evidentment l’arxiu de la denúncia no es refereix a la retirada de la pancarta perquè en tot moment Ciutadans va reivindicar l’acció”. A més, Sánchez ha explicat que, en resposta a una sol·licitud d’informació de Cs, el mateix govern local “ens ha informat que no hi ha cap acord del consistori que aprovi la recol·locació de la pancarta, que es va produir el mateix 10 d’agost” i ha reconegut que “la pancarta no ha estat pagada per l’Ajuntament ni consta al seu inventari de béns”. Per això, Sánchez ha demanat a l’alcalde que expliqui “per què vol recórrer l’arxiu de la retirada d’una pancarta que ni tan sols és de propietat municipal”.

FER UN COMENTARI