Creix el tràfic de contenidors i mercaderies al Port de Barcelona

Les xifres de la instal·lació portuària registren xifres no vistes des de l'inici de la crisi

0
459
Wifi_Penedès_728x90
El Port de Barcelona manté un ritme de nous rècords en el primer trimestre de l’any. El volum de mercaderies ha estat de 13,8 milions de tones, xifra que suposa un 25,3% més que en el mateix període de l’any passat. Les dades del Port indiquen que aquest resultat en volum de tones només ha estat superat en el primer trimestre del 2008, just abans de la inici de la crisi. A més d’aquest bon comportament del moviment de mercaderies total, el nombre de contenidors moguts en el primer trimestre s’ha situat en 662.280 contenidors de 20 peus, cosa que suposa un increment del 34,2% en relació amb el mateix període de l’any passat. Els contenidors destinats a l’exportació augmenten un 13%, cosa que suposa encadenar set anys d’increments constants.
Els contenidors de transbordament augmenten en el primer trimestre un 131%, segons les dades publicades pel Port de Barcelona. El Port qualifica ”d’excel·lent” els registres del primer trimestre que en el seu conjunt agregat mesurat en tones mogudes ha crescut gràcies al bon comportament dels tres segments d’activitat del port que són la càrrega contenitzada, els líquids a granel i la càrrega rodada.

En relació amb el tràfic de vehicles, en el primer trimestre s’ha registrat un lleuger retrocés del 2%. Aquest descens s’explica bàsicament per la caiguda del tràfic de cabotatge amb les illes, que cau un 6%, en menor grau a les importacions que retrocedeixen un 4% i les exportacions que ho fan en un 1%.

FER UN COMENTARI