Continuen les tasques de desenrunament del xalet d’Alcanar

Set veïns de la urbanització Montecarlo encara no poden tornar a casa seva

0
299
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Les tasques de desenrunament al xalet d’Alcanar Platja es reprendran avui dilluns després que aquest diumenge s’hagin continuat fent detonacions controlades a la finca –menys sorolloses que les de dissabte-, que podrien continuar també demà per part dels TEDAX. Aquest diumenge a la tarda, el transport funerari judicial s’ha desplaçat fins a la urbanització Montecarlo. En els treballs entre la runa a la finca, on es van localitzar més d’un centenar de bombones de butà, s’han trobat també restes biològiques d’almenys dues persones diferents. Durant aquest dilluns s’espera que es pugui treure la retroexcavadora que va quedar danyada en la segona explosió, dijous a la tarda, en les primeres tasques de desenrunament. Aquesta nit la passaran fora de casa set veïns desallotjats, de tres cases diferents, pròximes al xalet on es van registrar les explosions.

Segons ha explicat el quart tinent d’alcalde d’Alcanar, Jordi Bort, l’Ajuntament comptava amb que hi havia cinc veïns a qui havien de reallotjar però, finalment, dos veïns que primer havien anat a buscar allotjament pel seu compte –en cases familiars o segones residències- han acabat tornant al municipi. Així, són set les persones ateses pels serveis socials del consistori canareu, que els proporciona allotjament –en apartaments o bungalous d’un càmping de la zona-, menjar i tot allò que necessitin (roba, tovalloles o material d’higiene personal) mentre la seva casa no sigui segura –sí que ho és la dels afectats que ja han pogut tornar.

I és que aquests set veïns són els que tenen la casa amb més afectacions a causa de les explosions registrades al xalet, on es calcula que els terroristes havien estat preparant els atemptats des de feia més de sis mesos. De fet, aquests veïns fins ara no havien pogut accedir en cap moment al seu domicili personalment per recollir documentació o medicaments. Els Mossos han garantit la seguretat de les cases mentre els agents continuïn treballant davant la por dels propietaris que algú pogués entrar a robar al seu habitatge aprofitant els desperfectes en finestres.

FER UN COMENTARI