Conclou el Festival de Literatura Girona-Olot essent un gran èxit

Unes 3.000 persones han pogut interactuar amb més d'una trentena d'autors nacionals i internacionals

0
320
Wifi_Penedès_728x90

La quarta edició del MOT, Festival de Literatura Girona-Olot, que enguany ha tingut com a fil conductor ‘Escriure el passat’, ha conclòs aquest dissabte amb un gran èxit de públic. Segons un comunicat de l’organització, les converses programades amb més d’una trentena d’autors nacionals i internacionals a la biblioteca Carles Rahola de Girona i a la Carbonera d’Olot han tingut “plena ocupació”. S’estima que unes 3.000 persones han assistit al festival de literatura, que va tenir lloc a la capital de la Garrotxa del 23 al 25 de març, i a la del Gironès del 30 de març a l’1 d’abril. La comissària del MOT, Mita Casacuberta, de la bona acollida que ha tingut entre el públic el certamen, cosa que, segons ella, fa que es consolidi “no només com a esdeveniment cultural rellevant de demarcació, sinó de país”.

Segons l’organització, part de l’èxit del MOT radica en les parelles literàries que han conformat el programa de converses. “La combinació dels autors no ha sumat, sinó que ha multiplicat la qualitat del contingut de les propostes programades”, ha valorat la comissària. El MOT 2017 ha programat més d’una quinzena de converses literàries a dues o tres veus, que ha reunit a Olot i Girona fins a 36 autors catalans, estatals i internacionals de renom. Van tenir especial poder de convocatòria els diàlegs entre Almudena Grandes i Anna Maria Garcia, Enric Calpena i Edward Rutherfurd, i Bernardo Atxaga i Albert Sánchez Piñol.

Una de les claus de l’èxit del MOT ha estat la proximitat i la complicitat que s’estableix entre els autors i el públic, que els fa sentir com a casa i que no és possible en grans festivals com a París o Barcelona. “Existeix una màgia, un corrent de simpatia entre la gent i els autors, que fa del MOT una cita indispensable per a molts escriptors i editorials”, ha manifestat la comissària.

Una de les novetats d’enguany ha estat la creació del +MOT, una programació prèvia i complementària al festival que també ha tingut una bona acollida entre la població local, que ha participat de la vintena d’activitats programades (concerts, exposicions, rutes literàries, recitals…) entorn el món de la lectura, algunes de les quals encara tindran continuïtat fins al juny.

El MOT va néixer el 2014 fruit de l’esforç conjunt dels ajuntaments de Girona i Olot, amb una primera edició dedicada a la literatura fantàstica i comissariada per David Roas. El 2015 el festival es va fixar en la relació entre literatura i ciutats, mentre que l’any passat el protagonisme va ser per a les vides escrites. Des del 2015, la comissaria del MOT va a càrrec de la professora de la Universitat de Girona Mita Casacuberta.

El principal objectiu del MOT és fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més enllà de les comarques gironines.

FER UN COMENTARI