Concentracions a favor i en contra de la presència de Felip VI al Nou Estadi

Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat per contenir el grup que mostrava el rebuig al monarca

0
504

Més de 200 persones han protestat fora de l’estadi del Nàstic per la presència del rei Felip VI a la inauguració dels XVIII Jocs Mediterranis, que s’ha de celebrar aquest divendres a la nit. A uns cent metres d’aquesta concentració, convocada pel CDR de Tarragona, desenes de persones s’han ajuntat per mostrar el suport al monarca en una crida que ha fet VOX. Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat, amb agents de l’ARRO i de la BRIMO, quan el grup que rebutjava a presència de Felip VI ha intentat desplaçar en direcció a l’altra protesta, on s’han desplegat banderes espanyoles. Els manifestants convocats pel CDR, amb moltes peces de roba de color groc, han mostrat el seu rebuig amb cassoles, xiulets i pancartes on es llegeix “que corri el Borbó”, entre altres lemes.

Les dues convocatòries han coincidit a les cinc de la tarda a les proximitats del Nou Estadi de Tarragona. Els primers en arribar han estat les persones convocades pel CDR, les quals han exhibit diverses pancartes reivindicatives i estelades. Al cap d’una estona, els concentrats han intentat desplaçar-se en direcció a l’estudi, però un ampli cordó policial els ha barrat el pas perquè no coincidissin amb la concentració convocada per VOX.

Durant una llarga estona, els concentrats han llençat consignes a favor i en contra del monarca, i han entonat ‘Els Segadors’ i l’himne espanyol, respectivament. A la concentració dels CDR també s’han sentit càntics com “Si el rei vol corona, que vingui a Tarragona i corona li darem” o “Que corri el Borbó”, i diverses persones han fet picar cassoles i sonar xiulets. El diputat de la CUP Carles Riera s’ha sumat a la reivindicació amb els regidors tarragonins de la formació.

“No ens representa”, diuen els contraris al rei

Una de les participants en la primera protesta, Laura Savall, ha explicat a l’ACN que el rei no hauria d’assistir als Jocs Mediterranis perquè “no representa a tots els catalans”. “Als que vam estar als col·legis l’1-O defensant que es pugui votar no ens representa, va fer unes declaracions lamentables i encara li haure de riure les gràcies”, ha ironitzat. “Després dels pals, no podem admetre aquest representant”, ha reblat.

Pel que fa a l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’acte d’inauguració dels Jocs, Savall ha considera que el fet de no assistir-hi hagués estat “un menyspreu als tarragonins”. En aquest sentit, aquesta manifestant ha emplaçat el president a “que doni la cara i si convé amb el llaç més gros que ell mateix per manifestar que els presos han de ser posats en llibertat”.

En la mateixa línia, el tarragoní Josep Sementé ha afirmat que el rei “no és benvingut” pel seu discurs “en què avalava la repressió de l’1-O” i perquè “no representa ni respecta el què vol una majoria de gent de Catalunya”. A més, aquest tarragoní s’ha queixat també que es parli dels Jocs de la pau quan hi ha hagut 12.000 morts a la Mediterrània i hi ha un vaixell que “no el deixen entrar en cap port”.

Finalment, Sementé també ha protestat per la presència, la setmana vinent, del portaavions ‘Joan Carles I’ de l’armada espanyola. “Calen menys portaavions i més pau i solidaritat amb els refugiats”, ha exclamat. Sobre la presència de Torra, aquest veí de Tarragona se n’ha mostrat partidari si “li entrega l’informe del Síndic sobre l’1-O i el rei pugui ser conscient d’on ha vingut”.

Els partidaris de Felip VI demanen “respecte” al cap de l’Estat

A uns 100 metres d’aquesta protesta, fins a mig centenar de persones s’han arribat a aplegar en una concentració convocada per la formació d’extrema dreta VOX. La seva presidenta a Tarragona, Isabel Lázaro, ha afirmat a l’ACN que han decidit manifestar-se “en contra de la rebuda que li volen donar els CDR, que és el contrari d’una benvinguda”.

Lázaro ha afegit que pretenen “contrarestar el que ens volen fer callar” i “defensar totes les institucions”. En aquest sentit, ha subratllat que Felip VI és “el nostre cap d’Estat”, que “Catalunya és Espanya” i que al seu rei cal tenir-li “un respecte”, ha dit. Pel que fa a la coincidència de Torra amb el rei, la presidenta de VOX a Tarragona ha suposat que “no tindrà ganes de trobar-se amb el rei, però és el president de tots els catalans i ha de ser-hi representant Catalunya perquè en té l’obligació”, ha tancat.

FER UN COMENTARI