Comencen les reformes de l’entorn del Tanatori Municipal de Reus

En la reforma s’ha tingut en compte la importància de l’accés a través del pas de vianants de l’avinguda del President Macià amb el carrer de Cambrils

0
705

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i el regidor responsable de la divisió de Serveis Funeraris de Reus Serveis Municipals, Joaquim Enrech, han visitat aquest dimarts, 14 de març les obres de reforma de l’entorn del Tanatori Municipal de Reus. El projecte que s’està executant preveu reordenar l’espai per fer-lo més útil i còmode per als usuaris de l’equipament, i fer l’edifici més visible i accessible des de l’avinguda del President Macià.

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisió de l’empresa municipal Reus Serveis Municipals, SA, va adjudicat a l’empresa Infraestructuras Trade SL el contracte per a la realització de les obres. L’adjudicació es va fer per un import de 126.617,95 euros.

Durant la visita, l’alcalde ha afirmat: “La reforma de l’entorn del tanatori és una necessitat en tant que farà més còmode, visible i segur l’accés a l’equipament des del centre de la ciutat. Una de les màximes del servei que presten els serveis funeraris municipals és procurar la millor atenció possible als usuaris: tenir cura i que se sentin ben atesos amb un servei personalitzat, en un moment de dol per la mort d’un amic o familiar. I aquesta cura amb la que tractem els usuaris no tan sols la volem tenir de portes endins, sinó també de portes enfora; amb una arquitectura, un entorn i un accés a l’edifici molt més fàcil, segur i amable”.

L’accés al tanatori des de la zona nord oest es fa a través de la plaça de Pablo Picasso. La configuració d’aquesta plaça no té gaire en compte el flux de circulacions des del centre de la ciutat fins a l’edifici. El fet que la zona estigui delimitada per jardineres altes amb una vegetació abundant, fa que l’edifici quedi pràcticament imperceptible des d’aquesta zona de la ciutat. El projecte de reforma resoldrà aquestes incomoditats.

En la reforma s’ha tingut en compte la importància de l’accés a través del pas de vianants de l’avinguda del President Macià amb el carrer de Cambrils. Des d’aquest punt es té una visió directe amb el vestíbul del tanatori. Per això és planteja una rampa molt suau que porta fins a un petita plaça, com a vestíbul exterior de l’edifici.

Des d’aquesta rampa fins a les jardineres que separen amb l’avinguda de Bellissens es forma una nova franja verda amb gespa o amb heura de fulla petita.

Un altre accés important al tanatori és des de l’avinguda del President Macià amb el Carrer Sol i Ortega. Aquí es torna a repetir la mateixa solució.

Aquestes intervencions tenen com a objecte que l’apropament a l’edifici, salvant el desnivell, es faci de manera casi imperceptible.

Com a fons d’aquest espai exterior i com a nexe amb el vestíbul interior, es construeix un espai cobert de 6,6 metres d’amplària i 4,20 metres de llargària.

L’altre intervenció important consisteix en l’enderroc dels murs de contenció de les jardineres en la confluència de l’avinguda del President Macià amb l’avinguda de Bellissens, i té com a objectiu que l’edifici sigui més visible des d’aquesta zona.

FER UN COMENTARI