Comença la vaga d’ensenyament per reivindicar la reforma educativa impulsada per Wert

Les primeres dades recollides per Ensenyament assenyalen que només el 2,5% dels docents no han anat a treballar

0
498
DiverNadal Cunit 2018 728×90
Segons dades del Departament d’Ensenyament registrades a primera hora d’aquest dijous, només un 2,5% dels docents s’han sumat a la vaga convocada per la comunitat educativa en contra de la LOMCE, tot i que només 28.433 mestres i professors, dels 82.735, ho han comunicat a aquesta hora. Una de les escoles on més seguiment s’ha donat ha estat Les Acàcies, al barri del Poblenou de Barcelona, on gairebé la totalitat de la plantilla, 24 de 30, volia exercir el dret de vaga. Finalment, per complir els serveis mínims, han estat més els mestres que han anat a atendre els infants que sí que han acudit al centre. Tot i això, l’escola, que havia informat les famílies, ha registrat menys de la meitat de l’alumnat.
Els mestres de l’escola Les Acàcies que havien de complir els serveis mínims fixats pel Departament de Treball, han reunit tot l’alumnat que si que ha anat a l’escola al menjador per fer recompte i organitzar els docents efectius en funció dels grups. Havent avista a pares i mares, menys de la meitat dels alumnes d’aquesta escola de dues línies del barri del Poblenou han acudit a classe i d’aquesta manera, el repartiment dels docents ha estat més fàcil.

En aquest centre públic de Barcelona, el seguiment de la vaga contra la LOMCE que s’ha convocat d’àmbit estatal però que ha comptat amb l’adhesió de la comunitat educativa catalana, el seguiment ha estat majoritari, ja que entre els docents que hi exerceixen hi havia una voluntat majoritària de sumar-se a la protesta. De fet, volien secundar la vaga 24 de 30 mestres, i han hagut de decidir els serveis mínims per sorteig.

La vaga vol ser una jornada per reivindicar la derogació de la reforma educativa impulsada per Wert i reclamar la reversió de les retallades que han afectat l’Ensenyament els darrers anys. Per això, els convocants demanen una inversió del 6% del PIB per millorar la qualitat de l’ensenyament públic al país. A partir de les 12 del migdia, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que aplega associacions de pares i mares, sindicats d’estudiants i sindicats laborals, convoquen una manifestació a Barcelona, Tarragona i Girona i una concentració a Lleida.

FER UN COMENTARI