Comença la temporada de bany a les platges de Barcelona

Els usuaris disposaran enguany de 126 lavabos públics, 97 dutxes i 17 guinguetes

0
628
Wifi_Penedès_728x90
Aquest dilluns 29 de maig ha començat a Barcelona la temporada alta de bany a les platges de la ciutat que s’allargarà fins el 17 de setembre. Durant aquest temps, tots els serveis municipals al llarg dels 4,5 quilòmetres de platges s’activaran en la seva totalitat amb un horari d’atenció al públic que anirà de les 10:30 a les 19:30. A partir d’avui, els usuaris de les platges disposaran de 126 lavabos públics, dels que 31 són adaptats, oberts entre les 10:30 i les 21:00 hores, així com 97 dutxes. Pel que fa a les 17 guinguetes instal·lades aquest any a les platges de Barcelona, estaran obertes de les 9:00 fins a la mitjanit en el cas de les situades a Ciutat Vella, i fins les 2 de la matinada les del districte de Sant Martí. Les platges de Barcelona van rebre l’any 2016 més de 4,7 milions d’usuaris, gairebé un milió més que el 2014, quant es va fer el darrer recompte.
Les platges de Barcelona compten amb serveis per tal que siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, en favor d’un espai públic de qualitat i d’uns serveis municipals a l’abast de tothom. Així, els serveis que s’ofereixen són: reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a la zona humida i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat.

A més, les platges disposen de servei de suport al bany a les platges de Barceloneta, Nova Icària i zona de banys del Fòrum que s’activa a partir de l’1 de juny. Són àrees amb caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols. Es compta amb personal tècnic especialitzat que ofereix suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i poder així gaudir del bany.

Aquest servei ha tingut un increment del 86% de la seva activitat respecte a temporades anteriors, passant dels 5.310 usuaris l’any 2015 als 9.873 usuaris, l’any 2016, sent la platja de la Barceloneta la que ha notat més aquest increment. És per aquesta raó que aquest any s’ha ampliat l’horari d’atenció a la platja de la Barceloneta durant les tardes.

Reforç de les tasques de neteja de la sorra a les platges

A banda del servei de neteja de la sorra, que funciona durant tot l’any, per la temporada de bany es posen en funcionament també els serveis de neteja de l’aigua i el del manteniment del litoral. El servei municipal de neteja reforça les tasques a les platges atenent a l’increment d’usuaris i la posada en marxa de serveis i equipaments de la franja litoral de la ciutat.

El servei de neteja a les platges en temporada alta es fa diàriament entre els dies 1 de juny i 30 de setembre, inclosos els diumenges i dies festius. Per dur a terme aquestes tasques, es destinen 26 equips de treball amb 43 operaris, -matí, tarda i nit- i s’utilitzen 10 vehicles.

Informació sobre les platges

Els usuaris de les platges de la ciutat de Barcelona disposen d’un ampli ventall de suports in situ i tecnològics per conèixer a l’instant l’estat de les platges: panells informatius digitals ubicats a les platges de la Mar Bella, Bogatell i a Sant Miquel, la web municipal (http://lameva.barcelona.cat/ca/aprofita-la/banys-i-platges), o a través de les aplicacions mòbil iBeach, platgesCat i info Platges disponibles per a Iphone i Android. Tots els dispositius ofereixen informació en temps real sobre l’estat de la mar, les banderes, les temperatures i la insolació (incidència raigs UVA), el color de la bandera, la qualitat de l’aigua, la radiació ultraviolada, la temperatura de l’aigua i de l’aire, la presència de meduses, o localitzen els serveis municipals disponibles a les platges com la Guàrdia Urbana, WCs i transports.

FER UN COMENTARI