La CNT convoca els amarradors del Port de Barcelona a una vaga de 72 hores a partir de dijous 15

0
268
El sindicat CNT ha convocat els amarradors de l’empresa Mooring & Port Services del Port de Barcelona a una vaga de 72 hores entre els dies 15, 16 i 17 de febrer. La CNT vol protestar així contra l’acomiadament de tres treballadors de l’empresa per haver-se negat a fer serveis que consideraven fora de les seves funcions, segons el sindicat. Paral·lelament, la CNT ha convocat una concentració a les 8.00h entre la plaça de les Drassanes i el World Trade Center per donar suport a la vaga dels amarradors. En relació a l’aturada, s’han decretat serveis mínims de vuit amarradors i un patró, quan el servei habitual és d’onze amarradors i un patró. Des del Port de Barcelona han assenyalat que aquests serveis mínims garantiran que tots els vaixells rebin servei, fins i tot els que requereixin les maniobres més complexes.
La CNT va anunciar dimecres al vespre que no s’havia arribat a cap acord amb Mooring per la readmissió dels treballadors acomiadats i que cridava a la vaga en aquesta empresa, que representa el 50% de l’activitat d’amarrament del Port de Barcelona. Segons el sindicat, l’empresa ha elevat la sanció dels treballadors de greu a molt greu per justificar l’acomiadament.

La vaga dels amarradors és un nou conflicte laboral que afecta el Port de Barcelona, després del contenciós que van protagonitzar els estibadors a nivell de tot l’Estat davant de la liberalització del sector i pel bloqueig de les negociacions amb la patronal Anesco, que no es comprometia amb la subrogació dels treballadors.

Després de mesos de conflicte, els estibadors i la patronal van acordar un conveni col·lectiu en el marc del Port de Barcelona que garantia els llocs de treball al sector. Fonts del Port de Barcelona han recordat que en el cas dels amarradors no es tracta d’una vaga de sector i que el cas es delimita a les relacions laborals entre Mooring i els tres treballadors acomiadats.

FER UN COMENTARI