Cloenda del cicle de jornades adreçades a la pagesia

La jornada l'han organitzat JARC i Mir&Siurana a Torrefarrera, Alcarràs i Alpicat

0
568

El CEEI Torrefarrera va ser l’escenari, aquest dijous, de la cloenda del cicle de cinc jornades que, amb el món de la pagesia com a eix, han organitzat durant aquest primer trimestre de l’any JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i Mir&Siurana Assessors. Temàtiques tan variades com ara les assegurances, els ajuts i la seva tributació, les successions i donacions, la contractació de treballadors i la responsabilitat civil de l’empresari han estat les protagonistes d’unes jornades que també han passat per Alcarràs i Alpicat.

En aquesta jornada de cloenda, es va tractar sobre ‘Aspectes a tenir en compte en la responsabilitat civil de l’empresari’, amb ponències dedicades a la ‘Importància de la prevenció de riscos laborals’, a càrrec de Miguel Peropadre, tècnic en riscos laborals, i ‘En què ens afecta la Responsabilitat Civil davant un accident de treball?’, oferta per Alexandre Mir. Durant les xerrades i en la taula rodona que es va obrir posteriorment, es va parlar, entre d’altres, de qüestions com ara què és la Responsabilitat Civil, el nexe entre un accident de treball i la Responsabilitat Civil, així com les seves repercussions econòmiques, i també com prevenir i preveure el cost de la indemnització, la sanció i el recàrrec de prestacions.

El cicle de jornades de JARC i Mir&Siurana Assessors es va celebrar el passat 19 de gener al CEEI Torrefarrera, i va dur per títol ‘Assegurances de fruita dolça campanya 2017’. La segona jornada es va desenvolupar a Alcarràs el 9 de febrer i va tractar sobre ‘Ajuts inversions 2017 i la seva tributació’. Dos setmanes després, el 23 de febrer, les jornades es traslladaran a Alpicat, on es va parlar de ‘Successions i donacions a l’explotació agrària’. La penúltima cita del cicle va arribar el 9 de març novament al CEEI Torrefarrera sota el títol ‘Aspectes a tenir en compte per a la contractació de treballadors al camp’.

Des de l’organització s’ha valorar molt positivament el cicle de jornades, que han comptat amb una molt bona participació i que han donat resposta a qüestions de total actualitat que afecten al món de la pagesia.

 

FER UN COMENTARI