Ciutadans reivindica la retirada de la pancarta de l’Ajuntament de Reus

El grup taronja justifica actuar davant "la inacció del govern municipal" i acusen l'alcalde d'haver increpat els regidors taronja

0
786
Ciutadans ha reivindicat que l’acció de retirar la pancarta per la ‘Llibertat dels presos polítics’ de l’Ajuntament de Reus, aquest divendres al matí, l’han impulsat des del partit “davant la inacció del govern municipal per garantir la neutralitat als espais públics”. Segons el grup municipal taronja es vol donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que “insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans”. “L’acció reivindicativa” forma part d’una campanya del partit per retirar “simbologia partidista” dels espais públics i sota el lema #SonDeTodos. Segons els regidors de Ciutadans l’activitat s’ha desenvolupat “sense violència” i acusen l’alcalde d’increpar els edils taronja. La retirada de la pancarta sí ha provocat una picabaralla entre partidaris i detractors de la iniciativa i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ja ha anunciat que interposarà dues demandes.

La formació taronja ha assegurat que han demanat “en reiterades ocasions” la retirada de la pancarta i el llaç groc de l’Ajuntament de Reus i han denunciat a la delegació del govern d’Espanya perquè apliqui a tota Catalunya la sentència del TSJC. El grup municipal reusenc de Ciutadans no van assistir al pregó de la festa major de Sant Pere per aquest motiu.

FER UN COMENTARI