Ciutadans afirma que el govern de Reus fa trampes

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus critica que “vulgui gastar-ho en 3 pavellons amb el suport del PSC i ometent el MIEM”

0
680

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha manifestat avui que l’acord entre l’equip de govern i el PSC per invertir els 4 milions d’euros de “suposat superàvit” del 2017 en 3 nous pavellons esportius “respon a un inici de pacte per a les pròximes eleccions municipals”. “L’alcalde Pellicer (PDeCat) i el PSC estan preparant ja una sociovergència de cara al proper mandat per intentar frenar l’auge de Cs i perquè tenen por que Cs guanyi les eleccions municipals”, ha declarat Sánchez.

El portaveu de la formació taronja ha criticat que govern i PSC hagin presentat aquest acord “només un dia després que el regidor d’Hisenda donés a conèixer a la premsa el superàvit i sense que encara s’hagi informat els Grups Municipals”. “Estem convençuts que aquest pacte ja estava tancat des de fa dies i per això intuïm que comencen a plantejar una futura sociovergència”, ha assegurat.

A més, Sánchez ha criticat que “vulguin construir 3 nous pavellons abans que finalitzi l’actualització del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM)” i “sense tenir en compte el que aquest Mapa conclogui, és a dir, ometent les recomanacions dels tècnics sobre les necessitats reals de la ciutat”. “Aquesta podria ser una de les seves primeres propostes conjuntes de campanya electoral”, ha afegit.

D’altra banda, el portaveu municipal de Cs ha assegurat que l’equip de govern “pretén confondre i fa trampes quan parla de superàvit a la liquidació del pressupost de l’Ajuntament del 2017”. “No es tracta de beneficis, sinó d’un concepte purament pressupostari. El superàvit que ens intenta vendre el govern és en realitat el romanent de tresoreria, que si volem que sigui positiu l’únic que cal fer és no gastar el que havíem pressupostat, i això és el que ha fet aquest govern”, ha argumentat.

Sánchez ha concretat que la liquidació del pressupost d’operacions de capital, on s’inclouen les inversions, “mostra que només s’ha executat en un 46% del pressupostat i per això el superàvit és positiu”. “Que no ens enganyin. Aquest suposat superàvit respon únicament a una deficient execució del pressupost”, ha criticat el portaveu, que ha afegit que, si es tractés d’un veritable superàvit de 4 milions, “el govern no hagués volgut augmentar els impostos ni hagués demanat un préstec de 3 milions el 2017, i ara cancel·laria aquest préstec amb el suposat superàvit”.

FER UN COMENTARI