Cinc investigats més pel cas de la vaga del 8-N planten el jutge

Els Mossos d'Esquadra han impedit que els concentrats per donar-los suport fessin com la resta de dies i han muntat un cercle al voltant de l'entrada

0
285

Nova jornada de protesta davant dels jutjats de Tarragona pel quart dia de citacions per la vaga del 8-N. Aquest dijous havien de declarar set persones, però només dues han entrat i cinc han plantat el jutge. Prop d’una vintena de manifestants s’han concentrat a les portes per donar-los suport, però els Mossos els han fet anar a l’altra vorera del carrer per tal de deixar via lliure als treballadors, que segons el cos policial s’havien queixat de la presència continuada de concentracions.

Un dels advocats, Carles Perdiguero, ha assegurat que el seu client va participar en la vaga general perquè forma part d’un sindicat però que no va participar “en cap acció a l’autopista”, com se li imputa, perquè “ni tan sols estava present”. L’advocat ha explicat que una de les persones que ha declarat “ni condueix cap vehicle ni se l’identifica amb cap cotxe”, un fet que “confirma que l’acusació no té ni cap ni peus”. Per això, demanaran l’arxivament de la causa quan acabin les declaracions. Desenes de persones han mostrat el seu suport als investigats davant dels jutjats de Tarragona, on aquest divendres hi havia presència policial. Aquesta és la quarta tongada de declaracions per aquesta causa, encara pendents d’una cinquena dilluns i d’altres per citacions que no s’han completat.

Xavi Milian, que va ser cap de llista de la CUP per Tarragona en les darreres eleccions al Parlament, ha estat un dels citats per aquest divendres que ha decidit no comparèixer davant del jutge. Milian ha afirmat que els que no compareixen ho fan com “una mostra de rebuig” i per demostrar que “la repressió no ens fa por, sinó que ens fa continuar tenint les conviccions”. “És l’Estat espanyol qui té un problema: si vol posar 200 persones del Camp de Tarragona a la presó, amb la presó de Mas d’Enric no en tindrà prou i n’haurà de construir una de nova”, ha etzibat.

Sis dels set citats per comparèixer davant del jutge aquest divendres són militants de l’Esquerra Independentista. Segons han explicat, aquestes sis persones no van ser identificades a través del DNI o una matrícula de cotxe, sinó “visualment per un agent de la policia espanyola”. “Si ens van identificar amb noms i cognoms només veient-nos entenem que hi ha uns fitxers polítics que són il·legals”, han afirmat. Ho consideren una manca de qualitat democràtica: “la legislació espanyola representa que garanteix els drets fonamentals d’expressió i associació política, i creiem que el motiu no són els suposats delictes de seguretat viària sinó la nostra adscripció política”, ha criticat Milian.

L’altra persona citada per aquest divendres que ha comparegut davant del jutge ha respost només a les preguntes del seu advocat, Ramon Maria Sans.

FER UN COMENTARI