Cervera continuarà donant suport als símbols que demanen l’alliberament dels presos

Royes assegura que és una ''expressió lliure, democràtica i pacífica'' dels ciutadans i que condemnaran i actuaran contra els que de manera violenta no la respectin

0
288

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, del PDeCAT, ha assegurat que continuarà donant suport als símbols que demanen l’alliberament dels líders independentistes empresonats i també el retorn dels que han hagut de marxar a l’estranger. D’aquesta manera, el paer en cap respon a la carta que ha rebut de part del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha estat tramesa a tots els alcaldes i alcaldesses per demanar-los ”neutralitat”. Royes recorda que la ciutadania de Cervera ha ”expressat amb absoluta claredat la seva voluntat cada vegada que se li ha donat l’oportunitat de depositar el seu vot en una urna” i recorda les dos darreres ocasions, l’1 d’octubre i el 21 de desembre. Així mateix, també recorda que 13 regidors de la Paeria van expressar el seu suport a l’alliberament dels presos i als ”exiliats” en un Ple extraordinari urgent el passat 23 de març de 2018. Royes defensa que la simbologia és una ”expressió lliure, democràtica i absolutament pacífica dels ciutadans” i afegeix que ”condemnarem i actuarem contra els que de manera violenta no la respectin”.

A la capital de la Segarra, com en molts altres municipis del país, la simbologia que demana l’alliberament dels líders independentistes empresonats i els que estan a l’estranger és present en diferents punts de l’espai públic. En el cas concret de Cervera fins i tot es va decidir canviar per color groc les lletres on hi posa ‘Paeria’ a la façana de l’edifici consistorial.

A la carta enviada per Millo es fa referència explícita a la ”simbologia partidista” que en els darrers mesos està ”ocupant” els carrers i places dels municipis, ”fins i tot les façanes d’alguns edificis públics”. En aquest sentit, el delegat del govern espanyol demana als alcaldes complir amb el ”principi de neutralitat” emparant-se en l’article 103 de la Constitució i per tant no permetre la col·locació d’aquests símbols per evitar, entre d’altres, ”enfrontaments entre els ciutadans”.

FER UN COMENTARI