Els Castellers de Lleida presenten la nova temporada estrenant aplicació mòbil

L'entitat castellera de Ponent estrena una aplicació per dispositius mòbils que millorarà la coordinació a les actuacions i aplegarà 3 de les millors colles de Catalunya per Sant Miquel

0
515
El president dels Castellers de Lleida, Carles Puig-gros, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i el Cap de Colla, Llorenç Llaberia - Foto Miquel de Santiago
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Els Castellers de Lleida donen el tret de sortida a la temporada 2018. Aquesta setmana compleixen 23 anys d’activitat i, aprofitant l’efemèride, expliquen les novetats d’aquest any respecte les actuacions i a nivell organitzatiu de les mateixes. El passat 27 de gener va tenir lloc l’assemblea general ordinària de la Colla, on es va rescollir a Llorenç Llaberia com a Cap de Colla i a Carles Puig-gros com a nou president en substitució de Joan Ramón Castro. Aquests donaran continuïtat al projecte iniciat l’any passat, amb la intenció de “potenciar l’àmbit social de l’entitat per obrir-la encara més a la societat lleidatana”.

El Cap de Colla, Llorenç Llaberia explica que seguiran el fil de l’exercici anterior “intentant créixer en massa social”. En aquest sentit, explica que durant aquest 23 anys han hagut més de 1.300 castellers que han format part de la colla, dels quals alguns en són fundadors. Davant l’objectiu d’assolir reptes més grans, com afegir nous pisos als castells, consideren necessari fer més difusió i obrir encara més les portes de l’entitat societat per tal de captar adeptes al món dels castells. En aquest sentit, des dels Castellers de Lleida fan una crida a tots els lleidatans i lleidatanes, recalcant que els castells esdevenen una activitat cultural i familiar “on tothom hi té cabuda”.

Pel que fa a actuacions, planifiquen realitzar-ne entre 25 i 30 repartides arreu del territori, com Mollerussa, Tiurana i Isona, entre d’altres, així com a la mateixa ciutat de Lleida. Les actuacions fixades a la capital del Segrià tindran lloc a les Festes Majors i a la pròpia diada castellera, entre altres esdeveniments. Llaberia explica que “tal i com vam fer l’any passat, mantindrem l’aposta perquè Lleida tingui actuacions potents”. Per aquesta raó, tornaran a comptar amb els Capgrossos de Mataró, així com les dues colles de Valls: la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls. Aquesta actuació suposarà un dels pocs duels vallencs que es veuran aquesta temporada i que tindran lloc a Lleida. A més, remarquen que aquestes 3 colles que col·laboraran amb ella de Lleida estan entre les 6 millors del total de 90 que hi ha a Catalunya.

Per la seva part, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra, remarca que “des del moment en que se’ns va plantejar la possibilitat de poder veure a la plaça de la Paeria els millors castells de Catalunya vam recolzar-ho a l’instant”. Així mateix, Parra agraeix a l’entitat la tasca realitzada fins al moment i els mostra el seu recolzament de cara a la nova temporada.

Com a gran novetat, en l’àmbit de les noves tecnologies, els Castellers de Lleida comptaran amb l’aplicació “FemPinya.cat”. Aquesta facilitarà l’organització, permetent que els castellers i castelleres, a través dels seus dispositius mòbils, confirmin l’assistència a actuacions i assajos o consultar la seva posició al castell. D’aquesta manera, s’afavorirà la planificació dels castells i s’agilitzaran les actuacions.

FER UN COMENTARI