Campanya per “trencar” els rols de gènere a través de les colles castelleres

El missatge es farà a través de les colles castelleres de Tarragona i vol reivindicar les diades del 17 de maig i del 28 de juny

0
229

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, ha llançat una campanya per commemorar les diades del 17 de maig, dia contra l’LGTBI-fòbia, i el 28 de juny, dia per l’alliberament sexual. La temàtica que aquesta organització ha triat per enguany és la destrucció dels rols de gènere i la visibilització de la ploma del col·lectiu LGTBI. Volen denunciar que s’està perseguint i ridiculitzant els homes efeminats i les dones masculines, i defensen que totes les persones puguin expressar el seu gènere com vulguin, sense haver de sentir comentaris sobre la seva sexualitat ni la seva manera de ser. A més, defensen la visibilització de la ploma per trencar la norma del gènere establerta socialment.

Els lemes que han triat per encapçalar els cartells són “La nostra ploma no té cura”, “Si els molesta la nostra ploma, clavem-los- la”, “Contra el vostre odi, la nostra ploma” i “Rebutjar la ploma també és LGTBI-fòbia”. A cada cartell apareix dibuixat el pom d’un castell de cadascuna de les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona, en què l’enxaneta fa un gest efeminat.

L’any passat Arran també va commemorar aquestes dues diades del moviment LGTBI amb uns cartells polèmics en els quals sodomitzaven sant Magí amb el braç de santa Tecla i on també sexualitzaven polítics locals per denunciar la persecució del cruising a les platges de la ciutat.

FER UN COMENTARI