Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils: “Hem de saber explotar Cambrils sense perdre el nostre origen”

0
1075
MOTOR 23 – Norton Benelli – 728×90

Què defineix a Cambrils?
Tranquil·litat… És un lloc ideal per viure tot l’any.

Què necessita la seva gent?
Els habitants del municipi necessiten estar atesos. Per tant, intentem posar a disposició tots els recursos possibles, que a vegades no són suficients, per atendre a les persones que més ho necessiten.

AbogadosLowCost_728x90

D’altra banda, tenim moltes accions per promocionar el turisme, ja que és en gran part el motor econòmic. Que no només sigui dos mesos d’estiu i pugui ser tot l’any.

El turisme ho és tot al municipi?
El turisme és molt ampli. Tenim la sort que a Cambrils hi ha molts actius per atreure visitants. El màxim exponent és el sol i la platja, per tant hem de tenir cuidades les nostres platges. Després, hem apostat molt per al turisme esportiu –dintre tenim el segell de cicloturisme—. Turisme és molt, però no és l’únic.

Planteja engegar una campanya contra el Top Manta?
Hem treballat de manera coordinada –amb Mossos d’Esquadra i Policia Local— en accions contundents, però amb delicadesa, que han donat resultat. Hem rebaixat més del 50% el nostre focus de Top Manta.

Enguany estem incrementant la informació, prepararem cartells informatius per als consumidors. La solució no passa només per la força policial, hem de conscienciar als visitants i als cambrilencs que no pertoca comprar i que poden ser sancionats.

Com promocioneu el barri antic?
Per primera vegada, l’any passat es van començar les visites teatralitzades al barri antic, per conèixer figures importants com el Cardenal Vidal i Barraquer. El que tenim previst és arreglar el refugi de la guerra civil, per poder visitar-lo. També, hem obert recentment la Torre del Llimó, potser no està dedicat al turisme, però serà un espai dinamitzador molt important.

Els indrets cambrilencs estan units?
Cada vegada més. Entre poble i platja sí, potser les persones que viuen en les zones més allunyades –com a Vilafortuny— els hi costa més participar en la vida de Cambrils. Justament, a través de les associacions de veïns s’intenta conscienciar sobre això per evitar que només se celebrin coses al barri i no participin de les festes municipals.

Canviant de tema, com es troba la relació amb els veïns afectats per la Cooperativa de Cambrils?
Des del primer moment l’Ajuntament es va posar al costat de la Cooperativa, amb l’esforç de totes les parts es va arribar a posar el fre per evitar més conseqüències. Ara, el màxim responsable per evitar que es repeteixi aquesta situació és la Cooperativa: ells han de definir cap a on volen anar. I per retornar els diners, que s’està fent. Tot i que oficialment no ens pertoca fer un seguiment, l’Ajuntament està informat de la situació actual.

Què n’opina d’aquells ciutadans que es queixen a causa del soroll dels concerts al parc del Pinaret durant l’estiu?
Entenc que hi ha veïns que es queixin. Hi ha sorolls del muntatge i desmuntatge que poden molestar. Enguany, vam insistir molt als organitzadors que concentressin la majoria dels concerts al cap de setmana, per tal que els concerts no afectessin tant als veïns. És una activitat que fem perquè és positiva pel municipi, però entenem el dret dels veïns a queixar-se.

Cambrils ha arribat al seu màxim en la projecció de ciutat?
No. El municipi encara ha d’evolucionar Urbanísticament, encara es pot avançar molt. S’ha de fer el pont de l’N-340 o tenir clar el que passarà amb l’actual traçant de la via del tren i la nova estació. De moment ja s’ha donat la concessió per la renovació del port nàutic de Cambrils, que és una millora. Encara som els grans desconeguts. Hi ha molt per descobrir. Hem de saber explotar-ho sense perdre l’origen.

Seria capaç de fixar una data per la inauguració de la nova estació de tren?
No la puc posar, hauria d’estar inaugurada. A mi la ministra de Foment –en una visita realitzada l’any passat— em va assegurar que durant el primer trimestre del 2017 estaria inaugurada la nova estació. Ja m’agradaria que abans d’acabar aquest any estigués acabada.

S’ha pensat que es farà amb les instal·lacions de l’antiga?
Sí. L’hem de desmantellar o l’hem d’integrar perquè no sigui una barrera arquitectònica. En aquest sentit, hem d’anar de la mà de la resta d’administracions. Volem adequar-la perquè ens agradaria tenir un tramvia amb Salou, aquesta és una proposta de territori.

Què en pensa sobre el Corredor del Mediterrani?
Estem perdent oportunitats cada dia que passa i no entra en funcionament. El Corredor del Mediterrani està perjudicant a tot el futur empresarial de la costa del mediterrani.

La demarcació de Tarragona és la que té menys dones alcaldesses de Catalunya, amb un 19%. Què li diu aquesta xifra?
Les dones ens hem de creure que podem arribar a la política i a llocs de responsabilitat. Nosaltres som les que hem de fer la revolució. Cambrils, en aquest cas, té els tres grups que formen govern són llistes encapçalades per dones. No som un govern paritari, però a mi el que em diu és que si ens ho creiem de veritat, acabarem canviant les coses.

Quin és el seu objectiu com Alcaldessa?
Voldria deixar acabada l’estació del tren. També m’agradaria deixar encarrilat, si no acabat, la nova avinguda Charles Darwin. El que més em preocupa és el dia a dia de la ciutat.

Es tornarà a presentar?
Es aviat per decidir-ho, no m’ho he plantejat encara.

FER UN COMENTARI