Cambrils ofereix a les escoles un taller que utilitza els contes per fomentar la igualtat

“El tresor del Drac Rebuf” mostra a l’alumnat de 1r el valor de la diferència i la igualtat de tracte i d’oportunitats a través de nous referents

0
178
Fotografia d’arxiu de Sílvia Palazón en un taller anterior amb alumnat de 3r de primària

El Departament de Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils ofereix un taller coeducatiu adreçat a l’alumnat de 1r de primària per fomentar la igualtat. Aquest taller és una de les activitats complementàries al voltant de la Setmana per a la Igualtat de Gènere 2018 i emmarcat en el Programa d’activitats en matèria de salut i igualtat pel curs escolar 2017-2018.

L’activitat “el tresor del Drac Rebuf”, que utilitza els contes com a eina educativa per fomentar la igualtat i disminuir les conductes de risc, es va iniciar el passat 5 de març, en el marc del dia 8M- Dia internacional dels drets de les dones, es porta terme en centres de la ciutat durant el mes de març.

L’objectiu del conta contes, a càrrec de Sílvia Palazón, és socialitzar els i les estudiants, mostrant-los el valor de la diferència i la igualtat de tracte i d’oportunitats, a través de nous referents on nens i nenes es mostren des de les emocions i les fortaleses personals que ambdós tenen.

Els contes coeducatius són un instrument molt valuós per reforçar aquesta socialització igualitària a través de les històries amb les que la canalla s’emmiralla. El conta contes fomenta el trencament dels estereotips de gènere en l’alumnat, mostrant, en aquest cas que les nenes son també persones valentes, decidides, lliures, autònomes, heroïnes.

Una altra activitat complementària adreçada als centres educatius, en aquest cas a secundària, és el Teatre Fòrum “És de Conya” de Nus processos socials i creatius. L’alumnat de 2n i 3r d’ESO de diversos instituts s’han desplaçat al Casal Municipal aquesta setmana per participar en aquest taller.

A través de l’obra de teatre i de les històries que expliquen els/les diferents personatges, s’aborden aspectes claus en l’etapa de l’adolescència com són el trencament dels estereotips de gènere en tots els àmbits, l’amor romàntic amb el qüestionament de l’heterosexualitat com mandat de gènere, la gelosia, el control i totes les formes de violència subtil i no tan subtil que es poden donar en les relacions de parella.

La finalitat és fomentar, en la part del fòrum, la reflexió i el debat per tal de promoure relacions afectives basades en la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua.

 

 

FER UN COMENTARI