Cambrils obre les inscripcions als cursos del Servei Local de Català

Com a novetat d'enguany es farà un C2 presencial intensiu els dimarts a la tarda. Aquest nivell Superior (antic D) també es pot cursar en línia

0
231
Imatge de la celebració del Dia Mundial de la Poesia 2017 al SLC de Cambrils
Circ Raluy 728×90

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) fa aquesta setmana les inscripcions d’aquest setembre i ofereix cursos de català des del nivell Bàsic fins al Superior (C2) amb certificat oficial.

Les inscripcions es faran fins al 21 de setembre de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 19 h i el 22 de setembre al matí. Aquests mateixos dies també es podran fer les proves de col·locació.

Aquest quadrimestre s’han previst els nivells B1, B3, E3, I1, I3, S, S3 i C2. Les classes començaran el 25 de setembre i conclouran l’11 de gener. El Nivell C2 s’allargarà fins a l’abril perquè és de 90 h i no de 45 com la resta.

Per als catalanoparlants s’ofereixen cursos tant presencials com en línia amb el Parla.cat, una bona opció per a persones que tenen dificultats a assistir a classe per motius d’horari o de desplaçaments.

A més, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, del qual forma part el SLC de Cambrils, ofereix també cursos presencials a Reus, l’Hospitalet de l’Infant i Falset. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar al web o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d’atenció del CPNL, ofereixen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D’una banda, cobreixen l’oferta dels nivells de llengua Bàsic i Elemental, que permeten que les persones que acaben d’arribar o que tenen pocs coneixements de català puguin iniciar el contacte amb la llengua i la cultura
del territori. Així mateix, els nivells Intermedi, de Suficiència i Superior garanteixen la millora contínua, la consolidació i el perfeccionament de la comunicació oral i escrita en llengua catalana.

Una oferta flexible complementada amb activitats culturals dins i fora de l’aula
El CPNL ofereix cursos a tot Catalunya en totes les franges horàries per arribar a tots els públics. Aquest fet permet als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s’organitzen cursos generals de 45 i 90 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s’ajusten a les noves maneres d’aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i el treball a distància.

El valor afegit d’aprendre català al CPNL és el gran nombre d’activitats culturals dins i fora de l’aula, que organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals i fomenten el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

Certificats oficials
Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil
El web del CPNL  ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjan d’octubre.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

FER UN COMENTARI