Cambrils concedirà Mencions Honorífiques a la Policia Local i els Mossos

La distinció és un reconeixement a l’actuació exemplar dels dos cossos en l’atemptat del passat mes d’agost

0
432

El Ple municipal de l’Ajuntament de Cambrils ha acordat avui concedir Mencions Honorífiques al Cos de la Policia Local de Cambrils i a la plantilla de la comissaria de Cambrils dels Mossos d’Esquadra com a reconeixement de la seva “actuació exemplar” en els tràgics fets del passat més d’agost a Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha recordat que “el treball, la professionalitat, la dedicació i sobretot l’eficàcia de l’actuació policial va permetre controlar amb gran rapidesa l’amenaça terrorista”.

L’alcaldessa també ha remarcat “la tasca excel·lent dels Serveis d’Emergències i urgències Mèdiques, dels Bombers de la Generalitat de Catalunya al Parc de Cambrils, de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, de Creu Roja Cambrils i el 112 de Tarragona”. Per aquest motiu, el plenari ha decidit fer públic el més sincer agraïment al personal dels diferents serveis que van actuar davant de l’acció terrorista que va patir Cambrils.

D’altra banda, el Ple municipal ha aprovat altres Distincions Honorífiques que es lliuraran durant l’acte previst pel proper 5 de desembre a la Sala de Plens. Tal com va proposar la Comissió d’Honors i Distincions, en aquesta cerimònia es nomenarà Fill Predilecte de Cambrils, a títol pòstum, el cardenal Francesc Vidal i Barraquer, per la seva trajectòria a favor de la pau i per la dignitat amb què va exercir els seus càrrecs fins a la seva mort a l’exili.

Vidal i Barraquer, que va néixer a Cambrils fa quasi 150 anys, va ser Bisbe de Solsona, Senador a Corts, Cardenal i Arquebisbe de Tarragona. Va defensar la separació entre l’Església i l’Estat i va treballar per mantenir la llengua catalana com a vehicle d’expressió, de predicació i catequesi. Va ser perseguit durant la Guerra Civil i Obligat a exiliar-se, primer a Itàlia i després a Suïssa, des d’on va intentar intercedir entre les parts per a la resolució del conflicte bèl·lic.

El Ple també ha acordat concedir mencions honorífiques a Lluís Recasens Colom, per la seva implicació, vinculació i participació en el municipi de Cambrils i en reconeixement a la seva obra escrita “Cambrils a la segona meitat del segle XX”; i a Àngel Recasens Galbas, a títol pòstum, per la seva gran vàlua i trajectòria musical i pedagògica tant a Cambrils com a altres municipis veïns.

Manifest contra la violència de gènere

Durant el Ple, els regidors i regidores han llegit un manifest contra la violència de gènere amb la presència de diferents representants d’entitats de Cambrils per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. La lectura forma part de les Jornades per als Bons Tractes, organitzades pel Consell Municipal de Dones i l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils del 10 al 30 de novembre.

FER UN COMENTARI