Cambrils aprova el Pla municipal d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes 2018-2022

S'ha aprovat també definitivament el servei públic de ràdio i el Pla d'actuació i de treball per fomentar un "Cambrils sense fum"

0
228

El Pla municipal d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit municipal entre dones i homes 2018-2022 s’ha aprovat per unanimitat en el ple ordinari d’aquest matí a Cambrils. El pla compta amb un total de 76 accions a llarg, mitjà i curt termini, i tindrà 8 àmbits d’actuació. L’objectiu és assolir la igualtat de gènere real en drets i en oportunitats en la localitat.

El pla s’estructura en 8 àmbits d’actuació: salut, educació i formació, espai domèstic, àmbit socioeconòmic, temps lliure, violència de gènere; urbanisme, habitatge i mobilitat; i urbanisme, mobilitat i seguretat ciutadana. Cadascú d’aquests àmbits té uns objectius concrets a aconseguir, però tots tenen relació uns amb els altres perquè és un pla transversal. A més, també tindrà en compte el món d’Internet per lluitar contra la cyber delinqüència de gènere.

Josep M. Vallès, regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics; ha assegurat que “la discriminació de gènere és una greu problemàtica social” i, per això, ha destacat la importància de començar el desenvolupament del pla des de les escoles municipals perquè “les accions masclistes comencen en els patis de les escoles”, ha declarat.

Establiment del servei públic de ràdio
A més del Pla de les polítiques d’igualtat, al ple ordinari d’avui també s’ha aprovat (amb 15 vots a favors i 6 abstencions) el Reglament d’organització i funcionament i el Projecte d’establiment del servei públic de ràdio. Aquest punt del ple ha fet parlar als grups de l’oposició. Patricia De Miguel de Ciutadans ha defensat que “el model de ràdio fos bilingüe en català i castellà” per no tindre tot el contingut obligatòriament en català i aconseguir ser una “ràdio neutral”. Per la seva part, Nou Moviment Ciutadà amb Oliver Klein com a portaveu ha volgut destacar que es vol un mitjà de comunicació que “no depengui de l’Ajuntament ni del grup que governa, volem una ràdio que sigui més dels cambrilencs”.

Municipi sense fum
El Pla d’actuació i de treball progressiu per impulsar i fomentar un “Cambrils sense Fum” també s’ha aprovat per unanimitat. El pla serà progressiu i s’estructurarà en 3 eixos: entorns, infants joves i persones adultes. Els objectius són elevar la salut dels espais públics, informar els infants i als joves sobre els riscos del tabac i prevenir l’inici del consum d’aquest col·lectiu; i consciència els adults que són els models de conductes que després repeteix la població més jove.

FER UN COMENTARI