Cambrils acull una jornada sobre formació en turisme i gastronomia

La jornada, que es portarà a terme el dia 5 de novembre, vol posar de relleu que la formació és clau per un servei de qualitat turística

0
251
Ponents a la jornada. Foto: cedida

L’INS Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils, centre públic del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, ha organitzat la primera acció al territori del Camp de Tarragona en el marc del 3r Congrés Català de la Cuina.

La jornada, titulada “Formació en gastronomia i turisme: FP + Universitat, la clau per un servei de qualitat turística”, s’emmarca en dos dels eixos del congrés: el paper dels cuiners i cuineres com a promotors de la cuina catalana i la gastronomia com a motor socioeconòmic de Catalunya.

El programa es portarà a terme el 5 de novembre de 9 a 14 hores al Centre de Convencions del Cambrils Park Resort i consisteix en les intervencions de 15 ponents i una taula rodona moderada per Xavier Graset. La jornada està adreçada a alumnes d’escoles d’hoteleria i turisme, alumnes universitaris vinculats a la comunicació, el turisme i la gastronomia i professionals del sector gastronòmic. L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat. Les inscripcions es poden fer des d’aquest enllaç.

Els 15 cuiners, cuineres i professionals participants són exalumnes de centres educatius de Formació Professional i Universitats i aportaran la seva visió de la marca Cuina Catalana, on es troba i quin és el seu futur, quines són les necessitats del sector gastronòmic‐turístic i de la demanda que fan per mantenir la qualitat de producte. La seva experiència i professionalitat estarà present en tota la jornada vivint tots els processos de creació de productes fins la complexitat de la gestió d’establiments.

La jornada vol posar en relleu la importància que té la formació per a l’individu per assolir un creixement professional, social, cultural i econòmic; la tasca que es desenvolupa als centres educatius de Formació Professional i a les Universitats, i la necessitat de treballar dur perquè el binomi gastronomia-turisme avanci en la mateixa direcció.

FER UN COMENTARI