Calafell celebra la IV Trobada de Vela Llatina

De l'1 al 3 de juny es podrà gaudir de l’espectacle de 16 barques aparellades amb veles antigues navegant pel front marítim de Calafell

0
358

El primer cap de setmana de juny – de divendres 1 a diumenge 3- i coincidint amb la celebració de la XVII Fira del Mar, el Port de Segur i la Platja de Calafell acolliran la IV TROBADA DE VELA LLATINA, organitzada per la secció “Vela Llatina, Carlos Barral” de l’associació del Patí Català de Calafell.
Durant aquests dies es podrà gaudir de l’espectacle de 16 barques aparellades amb veles antigues navegant pel front marítim de Calafell: les barques de l’Associació calafellenca, la “Carlos Barral” la Peregrina, la Pal i Fusa i la Lola i també les recentment incorporades La Verge del Carme , la Carpero i la Ioana. El treball voluntari dels socis en les tasques de restauració a les drassanes de la “Destil·leria” han fet créixer el contingent de barques antigues recuperades per a la navegació. Les acompanyaran 4 barques vingudes de Cambrils, la Miquel Nansa, la Laura, la Maisus i la Patoia , dues de La Cala, la Mestralo i Tellerina, dues de Torredembarra, la Gabriel i l’Esperança, i una de Palamós, la Xerina.
Les podrem veure totes al davant de l’antiga Confraria de Pescadors dissabte de 13 a 18h, quan faran una” Parada nàutica” en homenatge al poeta i escriptor i mariner calafellenc Carlos Barral.
La trobada de les llatines coincidirà amb les activitats de la Fira del Mar com la inauguració de l’exposició de dibuixos de Josep Mèlich “Rostres del Mar. Retrats de pescadors i de gent de la Platja de Calafell” al Centre Cívic Cinema Iris, divendres a les 19:30 h i l’espectacle sobre la vida i obra de Carlos Barral “Barralades”, al Museu Casa Barral, també divendres a les 22h.
Durant el matí de dissabte, a les 11h les barques hissaran les veles al Port de Segur per iniciar després la navegació fins a l’antiga Confraria de Pescadors on els llaüts de Calafell les rebran amb el “Saludo” tradicional, a les 13h.
Durant la tarda, després del dinar que els tripulants de les barques compartiran a la pèrgola de l’antic Pòsit de Pescadors , a les 17h es farà la presentació del curs de vela llatina de Catalunya organitzat per la FCCPMF a l’estant de la Fira del Mar de la secció de Vela Llatina Carlos Barral de l’associació Patí Català Calafell, i de 18 a 21 h, al Centre Cívic Cinema Iris es farà un acte per commemorar els 90 anys del naixement de Carlos Barral.
Aquestes activitats coincidiran amb les de la XVII Fira del Mar de Calafell: mostra d’antics oficis, subhasta de peix i espectacles al carrer.
Llocs : Port de Segur de Calafell
Passeig Marítim de Calafell
Pèrgola de l’antic Pòsit de Pescadors, Calafell Platja
Centre Cívic Cinema Iris, c/ Vilamar 21,Calafell Platja
Museu Casa Barral, Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, 18. Calafell Platja
Centre Cívic Cinema Iris, c/ Vilamar 21,Calafell Platja

FER UN COMENTARI