Calafell celebra aquest diumenge la Xatonada Popular

No només es promociona el plat més característic del Penedès sinó que també arrenca la quinzena gastronòmica

0
747
Wifi_Penedès_728x90

Calafell celebra diumenge vinent, 12 de de març, la setzena edició de la Xatonada Popular. A més, també diumenge posa en marxa la quinzena gastronòmica del xató, una iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i els restauradors del municipi que, per sisé any consecutiu, vol promocionar la variant local del plat més típic i identificatiu del Penedès.

La Xatonada Popular se celebrarà enguany a la plaça de Catalunya, al nucli antic, tot seguint el caire itinerant d’aquesta celebració pels tres nuclis del municipi. Començarà a les 10 del matí. “El plat fort, mai més ben dit, és l’espai de tast de xató, a càrrec de cinc dels restaurants del municipi que estan adherits a la Ruta del Xató”, explica la tinent d’alcalde de Turisme, Maite González. Es posaran a la venda 750 racions, al preu de 7 euros, que, a més del xató, inclouran pa i vi de la DO Penedès. Ho serviran els restaurants A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat.

També hi haurà un taller infantil de xató, dirigit pels Mestres Xatonaires de Calafell, on els alumnes aprendran a fer l’autèntic xató local. La festa estarà amenitzada pel grup d’animació “Ai Carai!i”. A més a més, i com en anys anteriors, també hi haurà una fira d’aliments artesanals i la vuitena Trobada de plaques de cava.

La quinzena gastronòmica

Vuit restaurants de Calafell posen marxa aquest diumenge la quinzena gastronòmica del xató. Són vuit establiments adherits a la Ruta del Xató (A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i l’Estany), que oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 38 euros (IVA inclòs).

 

FER UN COMENTARI