Calafell aprova 43.054,82 euros de noves subvencions per rehabilitar inmobles al nucli antic

D’aquest paquet se’n beneficiarian vuit edificacions

0
860
Wifi_Penedès_728x90

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat un paquet de noves subvencions per a la rehabilitació d’immobles i edificis al nucli antic, per un import total de 43.054,82 euros. Aquests ajuts formen part del Pla de Barris, que financen al 50% l’Ajuntament i la Generalitat. D’aquest paquet se’n beneficiarian vuit edificacions.
Les finques que rebran subvenció són les situades al carrer Jesús, 3; al carrer Principal, 17; al carrer Major, 2; al carrer del Pou, 46; al carrer Principal, 1; al carrer del Pou, 51; al carrer Principal, 22; al carrer Torredembarra, 2; i a la plaça Major, 2B.
Els ajuts a la rehabilitació d’edificis tenen la finalitat d’afavorir l’ús residencial del nucli antic. “Es tracta de millorar les condicions d’habilitabilitat en general, però un objectiu molt primordial és tornar al mercat els edificis abandonats”, explica el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. L’objectiu és també “millorar l’estètica dels edificis, tot tendint a unificar-ne l’aparença exterior”.

Altres acords

El ple també ha aprovat una moció del grup municipal de la CUP que demanava declarar Calafell Ciutat Amiga dels Animals. Entre altres mesures, la moció proposava fomentar una xarxa d’establiments (botigues, restaurants, hotels…) Pet Friendly, així com crear una guia turística que els inclogués. Així mateix, promoure campanyes contra el maltractament i en favor dels animals. I finalment, estudiar la viabilitat de crear un Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, suficient econòmicament i que fomenti l’adopció com a mètode prioritari d’accés dels ciutadans a compartir la vida amb animals domèstics. La moció també plantejava permetre l’accés dels gossos a la platja, però la CUP ha retirat aquest punt, perquè pugui estudiar-se de quina forma pot regular-se, fet que ha facilitat la votació unànime.

LOURDES MEROÑO

FER UN COMENTARI