Bonvehí: depèn de l’Estat que es pugui complir el que demana la Comissió de Venècia

El coordinador d'organització del PDeCAT ratifica el contingut de la piulada de Marta Pascal on demanava la dimissió de Gordó

0
790
Wifi_Penedès_728x90

El coordinador d’organització del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest dissabte des de Lleida que de la resposta de la Comissió de Venècia al president de la Generalitat se n’ha de fer una “lectura totalment democràtica”. “La resposta de la Comissió de Venècia és clara, el referèndum s’ha de fer d’acord amb la Constitució i les lleis actuals,; això nosaltres entenem que és possible, l’únic que falta és voluntat política per part de l’estat per poder dur a terme el que ens diu aquesta carta, que ratifica la via en què sempre hem cregut, la via escocesa, la de l’acord entre l’estat i Catalunya per poder fer el referèndum”, ha afirmat. D’altra banda, Bonvehí no ha volgut afegir res més sobre la posició de la formació en relació amb el diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia, Germà Gordó, investigat pel cas del 3%. El coordinador d’organització del PDeCAT només ha dit que ratifica el contingut del comunicat del partit i de la piulada de Marta Pascal on demanava la dimissió de Gordó.

David Bonvehí també ha insistit que el referèndum es vol fer de forma acordada amb l’Estat i, per tant, “fins l’últim dia i fins l’últim segon estarem a la taula negociant”. Dit això, ha puntualitzat que “també és cert que tenim un mandat de la ciutadania de Catalunya, que és en última instància a qui ens devem, i el referèndum es convocarà i es farà si convé de forma unilateral”.

El coordinador d’organització del PDeCAT n’ha parlat des de la parada del PDeCAT al mercat del Barris Nord de Lleida, on ha fet campanya pel sí al referèndum.

FER UN COMENTARI