Bellvei dedica un carrer a Josep Urgell Vidal, un pioner del turisme a Catalunya

Dins dels actes de la Festa Major petita d'aquest any, Bellvei ha inclòs el canvi de nom del Camí de Santa Oliva pel de Josep Urgell Vidal

0
515
Wifi_Penedès_728x90

Dins dels actes de la Festa Major petita d’aquest any, Bellvei ha inclòs el canvi de nom del Camí de Santa Oliva pel de Josep Urgell Vidal. Nascut a Bellvei, on encara hi té família, Urgell Vidal va ser el promotor de l’Hotel Subur de Sitges, el primer edifici de la costa catalana construït amb la idea d’allotjar turistes. Dissabte van ser presents a l’acte familiars de l’homenatjat, representants de la família Matas, actuals propietaris de l’hotel Subur, i veïns i regidors de Bellvei.

 

Un dels coautors del llibre, Josep Maria Matas, va explicar que, investigant sobre el fundador de l’hotel, es van adonar que era de Bellvei: “ràpidament vam venir a buscar ajut, vam parlar amb l’Ajuntament, amb familiars i amb l’historiador local”. L’alcalde de Bellvei Fèlix Sans va relatar com els va sorprendre aquesta visita, fa un any, explicant que estàven fent un llibre sobre l’hotel Subur i que tenia vinculacions amb el poble. “Mica en mica ens van anar imbuint d’aquesta història tan maca d’aquest senyor, una persona tan rellevant i que era de Bellvei”.

 

 

FER UN COMENTARI