Barraques Tarragona presenten la programació i nova decoració de l’edició 2017

  L'espai Barraques acull activitats lúdiques per a la canalla, fira d'entitats perquè els moviments socials de la ciutat i de tot el Camp de Tarragona puguin explicar el seu activisme

  0
  367
  Imatge de la presentació de la programació de Barraques de Tarragona 2017
  TeletiendaOutlet_728x90

  Avui, 14 de setembre, comença l’edició 2017 de l’espai Barraques Tarragona, en el que serà el dotzè any consecutiu celebrant-se. Des de la Coordinadora Barraques Tarragona, composta per representants dels diferents col·lectius participants (ARRAN, Cau de Llunes-AFRT, Casal Popular Sageta de Foc, CUP, Endavant-OSAN, SEPC i Tornavís Teatre), donada l’expulsió del llibret del programa de festes, consideren prioritari donar a conèixer i publicitar les múltiples activitats lúdiques i musicals que tindran lloc al llarg de tres dies al Passeig de les Palmeres. Igual que els anys anteriors, l’espai Barraques acull activitats lúdiques per a la canalla, fira d’entitats perquè els moviments socials de la ciutat i de tot el Camp de Tarragona puguin explicar el seu activisme, i concerts amb grups de música d’arreu dels Països Catalans i de tota mena d’estils musicals, des del punk-rock fins al regetó, passant pel metal, l’ska-reggae o el rap.

  En el mateix sentit, degut a la polèmica generada pel cartell i la temàtica triades enguany per la coordinadora, han volgut explicar la nova decoració que ambientarà les Barraques. Sense ànim de polemitzar i tenint en compte que Tarragona és una bassa d’oli on és extremadament complicat trobar temàtiques per a reivindicar que afectin la majoria de la població, ja que l’actual equip tripartit que governa la ciutat, seguint la meravellosa estela dels anteriors governs, treballa de manera abnegada i responsable per al conjunt de la ciutat, tots els barris presenten la imatge més neta i polida que hom podria somniar, la coordinadora Barraques Tarragona ha decidit posar l’accent en l’única problemàtica que afecta el conjunt de tarragonines i tarragonins: els terribles abusos del mosquit tigre (Aedes albopictus). Aquesta és la nova temàtica que decorarà el Passeig de les Palmeres al llarg del 14, 15 i 16 de setembre.

  Ja fa anys que la ciutadania expressa les seves queixes davant el que consideren que són picades abusives per part de les femelles d’aquesta espècie de dípter pertanyent a la família dels culícids, i originària del sud-est asiàtic. La Coordinadora Barraques Tarragona vol deixar clar que no tenen res en contra les femelles de cap espècie, ans al contrari, són radicalment feministes, i sempre defensen la màxima “casa nostra és casa vostra”, però la situació ha esdevingut insostenible, doncs alguns d’aquests éssers (no voldríem generalitzar) actuen de manera totalment desproporcionada, ocasionant lesions significatives en la ciutadania. Segons hem tingut coneixement, la situació esdevé especialment problemàtica a partir del vespre, sobretot a la nit i de matinada, però en cap cas voldríem generar una alarma social. Pensem que la solidaritat sempre és la millor eina davant qualsevol agressió, i com sempre hem dit si en piquen a una, ens piquen a totes.

  Malgrat és evident que Tarragona és el paradigma de la llibertat d’expressió i de la participació, lamentem no poder respondre cap de les preguntes que ens voldrien formular, doncs temem sortir-nos del guió i que les Barraques quedin suspeses. En aquesta Roda de Premsa hem preferit no parlar, per si les mosques, o els mosquits.

  Us deixem la programació d’aquesta edició:

  Dijous 14 de setembre
  17 h: Inici de l’edició 2017
  17 h a 18 h: Activitats per a la canalla
  17 h a 20 h: Fira d’entitats
  17:30 h: Berenar amb coca i xocolata
  18:30 h a 20 h: Balls a Plaça amb la Cobla La Mitja Lluna
  20 h a 21 h: Presentació Prou Feminicidis TGN
  21 h: Sopar Popular
  22:45 h: Concert en acústic amb La Fera Ferotge. Aquest grup, format pels veterans Àlex i
  Trashoo d’Inadaptats i Eina, agafa els versos escrits pel poeta, cantant i actor valencià Ovidi Montllor i, amb un toc de rock, ens farà gaudir de la resta de la vetllada amb la música més compromesa.

  Divendres 15 de setembre
  21 h: Sopar a la fresca amb entrepans a preus populars i productes de proximitat
  22:30 h: Concert amb els Apelo, una banda de punk-rock 100% tarragonina amb dos discos d’estudi, quinze anys de trajectòria i molts escenaris. Temes propis carregats de canya, reivindicació i festa.
  24 h: Concert amb Sense Rumb, un grup de ska-reggae, amb pinzellades de punk, rock, ska-jazz i rumba-cúmbia, del Camp de Tarragona.
  01:30 h: Concert amb FRAC. Un grup que s’autodefineix així: “La Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz (FRAC) es un proyecto, vamos a llamarlo musical, pionero del estilo del RapDubMancero Gaditancehall.¿Y qué mierda es eso?, pensarás tú…Lógico, pues te lo explicamos. Si tu coges el Romancero gaditano (rastreen) con su métrica y con su rima y lo pones en lo alto de un riddim de dub o dancehall (evoluciones electrónicas del reggae… rastreen) y a eso le echas por lo alto un poco de crítica (constructiva), un poco de sarcasmo (destructivo) y todo ahumado por un poco de vapor cogollil… pues de esa mezcla sale la FRAC”.
  03 h: Concert amb els Crim. Banda de punk-rock de Tarragona formada durant el 2011, inspirats per la cruesa i les melodies de bandes com Social Distortion, Leatherface, Cock Sparrer o Vanilla Muffins. Actualment presenten el seu segon llarga durada, Blau sang, vermell cel.
  4:30 h: Sessió PD Kardashians, que punxaran “El millor reguetó per ballar comsinó. La selecció de trap amb excés de sweeeg. Els hits de verano mix since 2004 perquè ballis fins i tot bachata, Xana com a referent per a una Catalunya independent. El Jarfa i Bad Gyal per a tota la canalla. En resum, des de Crim fins a La Oreja de Van Gogh, passant per tot lo top”.

  Dissabte 16 de setembre
  21 h: sopar a la fresca amb entrepans a preus populars i productes de proximitat
  22:30 h: Inici dels concerts amb el grup Libertad de Inexpresión, sorgit de les inquietuds polítiques
  i el gust per la música d’una colla d’amics que de mica en mica va creixent i madurant.
  00:30 h: Concert a càrrec del grup valencià Pupil·les Dilatives. Les silenciades és el seu nou treball, on trobem, en una primera escolta, unes bases molt ben acabades i unes lletres festives i reivindicatives en què destaquen majoritàriament els missatges feministes. La Natàlia, la Mireia i el Joan volen consolidar-se amb aquest segon disc, en un panorama que reclama a crits la feminització dels escenaris.
  02 h: concert amb KOP, banda barcelonina que combina el so més contundent del metal amb una lírica centrada en la crítica social i política. Ràbia i adrenalina en estat pur que els ha dut per escenaris de tot l’Estat espanyol i Europa.
  04 h: final de les barraques amb la sessió de Malandra Djs, gestada a Caracas l’estiu del 2015 a ritme de salsa i bachata, i que pren forma dos anys després amb l’únic objectiu de “fer moure les caderitas arreu a base de latineo, reggaeton, moombahton, patxanga i tralla de la bona”.

  FER UN COMENTARI