Barcelona remodela uns carrers del barri Fort Pienc

L'obra, que té un cost de 2,8 milions d'euros, millorarà la mobilitat i accessibilitat en espais poc utilitzats i s'allargarà fins l'estiu de 2018

0
460
Carrer Ribes del barri Fort Pienc actualment
Karting Comarruga 728×90
L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de millora i transformació de l’entorn format pels carrers de Ribes, Alí Bei i Sicília molt a tocar de l’Estació del Nord, al barri del Fort Pienc de la ciutat. Es tracta d’una zona urbanitzada als anys 80 que compta amb espais lliures i carrers de poc trànsit amb una estructura diversa i poc atractiva, malgrat trobar-se en una àrea envoltada per diversos equipaments. Els treballs compten amb un pressupost de 2,8 MEUR i la previsió és que s’allarguin fins l’inici de l’estiu de 2018.
L’objectiu de l’actuació és donar més vida veïnal, més accessibilitat i un sentit més unitari a tot aquest espai urbanitzat als anys 80. Per fer-ho es recosiran els diferents àmbits, prioritzant els usos dels vianants i les necessitats dels usuaris dels equipaments que hi ha a la vora.

D’entrada afectarà tres espais diferenciats que hi ha en tot l’àmbit que són el tram del carrer Sicília comprès entre els carrers d’Ausiàs March i Alí Bei; l’espai triangular sense nom i lleugerament aixecat que es forma entre els carrers de Ribes, Sicília i Alí Bei, i el carrer Ribes en aquest mateix tram. En total aquests tres àmbits sumen una superfície de 6.312,18 metres quadrats.

En el cas del carrer Sicília, actualment amb una estructura urbana idèntica a la de qualsevol carrer de la trama de l’Eixample però amb un volum de trànsit molt residual, el projecte preveu augmentar la superfície destinada al pas dels vianants. Alhora es vol reduir la superfície destinada al pas del trànsit rodat.

El disseny del carrer adoptarà l’aspecte de plataforma única i el trànsit canviarà de sentit, de forma que serà descendent. A banda, en el tram del carrer Sicília entre Ribes i Alí Bei, se suprimirà completament la circulació de vehicles i quedarà integrat a l’espai triangular contigu que ha de convertir-se en una nova plaça que s’estendrà fins a la façana de l’equipament educatiu que hi ha a tocar.

D’acord amb les opinions dels veïns recollides pel govern municipal, l’actuació també dotarà un major protagonisme l’espai triangular que es forma entre els carrers de Ribes, Sicília i Alí Bei. El nou disseny no perdrà del tot el desnivell actual però si les escales que es reconvertiran en rampes. A banda, s’ampliarà el punt verd que actualment ocupa part d’aquesta zona amb una aula ambiental a l’aire lliure i una pèrgola. També es col·locaran taules de tennis de taula a l’indret.

Pel que fa al mobiliari, la jardineria, els materials emprats, l’objectiu del projecte és crear una nova plaça el més contínua i transparent possible, evitant l’aparició de murets i divisions. La il·luminació pública i els paviments, es renovaran, i s’instal·laran més jocs infantils per a infants més grans de 6 anys.

FER UN COMENTARI