Barcelona inverteix en renovar l’enllumenat del parc Central i millorar el parc de la Guineueta

Està previst que les actuacions al parc Central acabin al desembre i que a la Guineueta arrenquin a finals de novembre

0
444

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 4,16 milions d’euros a renovar l’enllumenat del parc Central de Nou Barris i a dur a terme intervencions de millora al parc de la Guineueta. 2,23 milions es destinaran a renovar la instal·lació de l’enllumenat públic de tot l’àmbit del parc Central per assolir un estalvi energètic del 70% i millorar la sensació lumínica general del parc i en especial de les zones de pas. Està previst que les actuacions acabin al desembre. Al parc de la Guineueta, s’hi faran obres de reparació i millora de l’espai públic per valor d’1,93 milions, i la previsió és que comencin a finals de novembre i durin uns vuit mesos.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha dit que aquestes inversions van en la direcció “millorar els parcs de Barcelona i en concret de Nou Barris”. Ha destacat que aquestes són dues zones verdes molt importants per al districte. “Treballem en la direcció que els veïns del districte, així com d’altres zones de Barcelona, puguin gaudir d’un espai públic de qualitat, verd, respirable i accessible”.

Sanz ha destacat que les actuacions que faran als dos parcs estan pensades per millorar-los i potenciar que “la gent passegi pels parcs i s’hi puguin desenvolupar més activitats. Són dos pulmons del territori, vertebradors de la vida social”.

Al parc Central ja s’està treballant per millorar la sensació lumínica, reduir el consum d’energia. Està previst que les actuacions acabin al desembre, i compten amb un pressupost de 2,23 milions d’euros. Les noves instal·lacions segueixen els criteris emmarcats en el Pla director d’Il·luminació de Barcelona i s’integren dins les polítiques energètiques de la ciutat. Així, se substitueixen les làmpades existents de vapor de mercuri i les de vapor d’alta pressió de sodi per d’altres de tecnologia LED. També s’ha realitzat un estudi lumínic integral del parc adaptant la il·luminació a les necessitats actuals d’ús.

Es renovaran 414 lluminàries i 165 suports i s’instal·laran 31 punts de llum nous, que permetrà aconseguir un estalvi del 70%. La solució lumínica plantejada compleix tant la vessant lumínica i d’eficiència, com la més arquitectònica, per garantir la continuïtat estètica actual, donada la singularitat del parc.

S’intervé en tres àmbits del parc Central: al tram delimitat entre la plaça de Karl Marx i el passeig de Fabra i Puig; al tram entre Fabra i Puig i el passeig Verdum, i a la plaça de Can Ensenya, per sobre del carrer de Marie Curie; i al carrer limítrof Mont-ral.

Parc de la Guineueta
Pel que fa al parc de la Guineueta, el principal objectiu del projecte és fer-lo permeable per als veïns, al barri i la ciutat. Així doncs, es preveuen obres de reparació i millora, amb actuacions concretes sobre zones i elements que presenten un estat visible de deterioració. Els treballs es faran sobre una superfície de 30.415 metres quadrats. Començaran a finals de novembre, i es preveu que durin uns 8 mesos. El pressupost de licitació és d’1,93 milions d’euros.

Es preveu retirar els tancaments perimetrals existents que tenen patologies d’oxidació, i es renovarà el paviment del parc. També es faran millores en l’accessibilitat dels camins i accessos per adaptar-los a la normativa, i se’n crearan de nous. A més, es faran reparacions a la xarxa de reg, es restauraran parterres i elements vegetals del parc i es millorarà l’àrea d’esbarjo per a gossos.

FER UN COMENTARI