Barcelona i sis municipis del seu entorn impulsaran un festival internacional de dansa

Els regidors de cultura s'han emplaçat a una nova reunió a finals de desembre o al gener per concretar un pressupost i parlar de la programació

0
373
Karting Comarruga 728×90
Barcelona i sis municipi del seu entorn, Santa Coloma de Gramanet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà, organitzaran de forma conjunta un festival internacional de dansa a partir de l’any vinent. Així ho han acordat aquest dimecres els regidors de cultura de les set ciutats reunits per primer cop a l’Hospitalet de Llobregat en una trobada que han qualificat d'”històrica”. Jaume Collboni, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, que ja va anunciar fa un mes la voluntat d’impulsar un festival de dansa des de la capital catalana, ha convidat a la resta de municipis a treballar plegats per fer un festival amb “criteri metropolità”. Collboni ha destacat la importància d’impulsar una política cultural conjunta entre aquests municipis on hi viuen 2,5 milions de persones que tenen una gran oferta cultural i que opten per un o altre producte en funció de la seva qualitat i no pas pel municipi que l’acull. Els set regidors s’han emplaçat a reunir-se de nou a finals de desembre o al gener amb un pressupost sobre la taula per concretar la programació del festival.
La segona reunió de la Taula de la Cultura Metropolitana que s’ha celebrat aquest dimarts al Centre Cultural el Carme de Badalona ha donat el vistiplau polític definitiu a un projecte que es va anunciar a finals de l’any passat i que arrencarà el mes de març del 2018. La trobada ha estat presidida per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i ha comptat amb la participació dels regidors de cultura de les ciutats participants.

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, com a portaveu de la taula, ha destacat que el projecte de la Quinzena de la dansa ve a concretar el que ja és un fet des de fa temps: que els municipis metropolitans i els seus ciutadans “creen i comparteixen cultura independentment de les fronteres administratives”. Una realitat que reclamava una iniciativa conjunta “en peu d’igualtat” entre les set ciutats per “compartir iniciatives culturals des de l’àmbit públic”.

Collboni ha destacat que la Quinzena de la dansa vol “cobrir i reforçar” un àmbit de les arts escèniques com és la dansa “amb gran potencial creatiu però amb problemes per generar espectadors” que necessita de l’aixopluc dels ajuntaments per créixer.

El certamen, que vol “transcendir els espais escènics tradicionals” i sortir al carrer, serà un punt de trobada “plural i heterogeni” de les diferents expressions al voltant de la dansa amb voluntat que es puguin projectar internacionalment. “Com tot allò que es fa a Barcelona, tenim una vocació internacional perquè sóm una ciutat del món que vol explicar allò que fa”, ha destacat Collboni.

Per definir la programació, avui es reunirà per primer cop la comissió tècnica formada per representants dels set consistoris.

FER UN COMENTARI