Ballesteros insta el PDeCAT i ERC a aprovar els comptes de l’Estat

L'alcalde de Tarragona apunta que l'increment en més de 2.200 milions d'euros per a Catalunya permetria atendre les demandes de salut o ensenyament

0
191
Pla mitjà de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en un instant de la seva conferència. Imatge del 22 de novembre del 2018. (Horitzontal)

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha instat aquest dimarts al PDeCAT i ERC a defensar els interessos dels tarragonins tot aprovant els pressupostos generals de l’Estat. Ballesteros ha apuntat que els comptes incrementen “en més de 2.200 milions d’euros els recursos que arriben a Catalunya” i que aquests diners haurien de servir per “pal·liar els greus problemes i els diferents fronts de queixes que té oberts la Generalitat”. En aquesta línia, ha recordat la vaga en el sector de la salut, la dels mestres -aquest dijous- i les reivindicacions salarials dels Mossos d’Esquadra. Per tot plegat, l’alcalde de Tarragona creu que “l’única sortida lògica i raonable que té en aquest moment el Govern és aprovar els pressupostos si vol tenir disponibilitat econòmica per fer-hi front”.

En el cas de la sanitat, Ballesteros ha qualificat “d’insuficient” l’oferta que el Govern ha fet als sindicats en la que proposava l’augment de 200 metges. “Això són engrunes”, ha afirmat l’alcalde, que ha afegit que “la sanitat del país no pot funcionar a base de pegats i de la bona disposició i del voluntarisme dels professionals. D’altra banda, ha recordat que a Tarragona hi ha “la indefinició del model sanitari i la construcció pendent del nou hospital Joan XXIII”.

Ballesteros ha demanat al PDeCAT i a ERC que “aterrin al món real”, donar llum verda als pressupostos i fer possible que la Generalitat disposi dels diners per contribuir a atendre les “demandes urgents” de la ciutadania.

FER UN COMENTARI