Baixos, pàrquings i vehicles inundats al barri del Port de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Reus atén una quarantena d’incidències i els barrancs dels municipis costaners baixen carregats

0
383

L’aiguat que ha caigut aquest dimarts a la nit a la ciutat de Tarragona, amb registres superiors als 130 litres per metre quadrat, ha afectat especialment els barris del Port i del Serrallo. Aquest dimecres al matí al barri mariner s’hi respira normalitat després que l’aiguat inundés els dos passos principals d’accés a la zona i la deixés incomunicada. Un dels llocs més afectats per l’acumulació d’aigua ha estat el carrer Smith, al barri del Port, on s’han inundat comerços, pàrquings i s’han avariat vehicles aparcats al carrer. Diversos veïns consultats per l’ACN s’han mostrat indignats i han exigit a l’Ajuntament que actuï per evitar que la zona s’inundi i s’ompli d’aigües residuals quan plou.
La tromba d’aigua també ha escombrat el Baix Camp. A Reus, on han caigut 144 litres per metre quadrat en dotze hores, la Guàrdia Urbana ha atès una quarantena d’incidències durant tota la matinada, totes de poca consideració, bàsicament per acumulació d’aigua en determinats carrers que va obligar a tallar el trànsit de vehicles. Els agents van haver d’assistir els conductors de tres vehicles que van quedar aturats per la forta pluja.

A Cambrils la policia també va haver d’intervenir per cotxes atrapats per l’aiguat. Un turisme va ser arrossegat per l’aigua a la riera de Maspujols. La patrulla policial va localitzar la parella, que havia sortit pel seu propi peu del cotxe, refugiada en una illeta a la mateixa riera. L’aigua va convertir en un riu l’avinguda Diputació, que es va haver de tallar a l’altura del camí del Corralet. Es van inundar diversos baixos i també el centre cívic Les Basses.

Aquest matí seguien tallades algunes vies secundàries, com el barranc de la riera de Maspujols, el barranc de Regueral o el camí de Mont-roig. Al poble de Vinyols i els Arcs s’han arribat a registrar fins a 128 litres per metre quadrat. També va diluviar a la Selva del Camp, on l’aigua ha tombat algun arbre a la carretera d’Almoster. Actualment, en aquesta zona del Baix Camp, pràcticament totes les incidències estan tancades i la situació normalitzada.

FER UN COMENTARI