Avui es tanca la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida

La pel·lícula colombiana 'La mujer del Animal' ha estat la gran triomfadora amb el premi del jurat i del públic

0
520
Un instant de la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a La Llotja, imatge extreta del compte de Facebook de l'esdeveniment

La pel·lícula colombiana ‘La mujer del Animal’, de Víctor Gaviria, ha estat la gran triomfadora de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que tanca aquest diumemge a Lleida la 23a edició. Per primera vegada en la història del certamen, el mateix títol s’endú el premi del Jurat i del públic. A més, Gaviria també ha estat reconegut com a millor director.

El film fa un retrat molt dur de la violència contra les dones en un barri marginal de Medellín. ‘Los ofendidos’ (El Salvador-Mèxic), un documental sobre la guerra civil al Salvador, i el curt xilè ‘El hombre eléctrico’ han estat els títols premiats en aquestes categories. Aquest any 9 pel·lícules han competit a la secció oficial de llargmetratges, i 8 en les de curtmetratges i documentals. En total, s’han projectat més de 50 produccions de 17 països.

Els guardons es lliuraran aquest diumenge al vespre durant l’acte de cloenda que es farà al CaixaFòrum Lleida i que acabarà amb la projecció del curtmetratge ‘Mai’ (Espanya) i el llargmetratge ‘Me casé con un boludo’ (Argentina).

FER UN COMENTARI